Koekenbak

© DIANE HENDRIKX

Koreaanse pannenkoek of jeon. Letterlijk vertaald: in beslag gebakken. Vervang je omelet met tomaat eens door een jeon. Makkelijk, snel en indrukwekkend. Met kimchi, lente-ui of rundvlees.

Koekenbak
© DIANE HENDRIKX

Koreaanse pannenkoek

Voor 2 stuks van ongeveer 20 cm

1 preistengel

2 wortelen

2 lente-uien

140 g tarwebloem

120 ml water

140 g kimchi met vocht

2 el plantaardige olie

5 el sojasaus

1 el sesamolie

1 el rijstazijn

oe bos koriander

2 el zwart sesamzaad

1. Spoel de groenten. Snijd de prei en wortel in julienne van 10 cm. Snijd de lente-uien fijn en zet aan de kant.

2. Meng de bloem samen met het water, de olie en kimchi.

3. Maak ondertussen de dipsaus. Meng de sojasaus, sesamolie en rijstazijn in een kommetje.

4. Verhit een scheutje olie in een pannenkoekenpan en bak de helft van de prei en wortel gaar.

5. Doe de helft van het beslag over de groenten en strijk het beslag uit met de achterkant van een lepel.

6. Bak de pannenkoek vier minuten op een zacht vuur en draai de pannenkoek voorzichtig om. Bak nog eens drie minuten. Doe dit opnieuw met de rest van de groenten en het beslag.

7. Werk de pannenkoeken af met enkele blaadjes koriander, lente-ui en zwart sesamzaad.

Tip: laat je niet beperken door de kimchi, prei en wortel. Deze pannenkoek is ook heerlijk met groene asperges of snijbiet.

2
2© DIANE HENDRIKX
3
3© DIANE HENDRIKX
5
5© DIANE HENDRIKX

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content