Kleurmaskers

1

Kan je haarkleur een opfrisbeurt gebruiken tussen twee kappers-beurten, dan zijn haarmaskers met kleurpigment handig.

Ze kleuren het haar tijdelijk – grijs dekken doen ze niet – en dat resultaat houdt drie tot tien shampoobeurten. “Hoe poreuzer de haarvezel, hoe langer de kleur blijft. Hoe lichter de haarkleur, hoe intenser de kleur en hoe langer ze blijft zitten”, vertelt haarstylist Franck Perez, Creative Educator van Moroccanoil. Bovendien verzorgen de formules ook.

Het principe is simpel: aanbrengen vanaf de wortels op handdoekdroog haar – best met handschoenen! – zo’n vijf minuten laten inwerken en goed uitspoelen. Blondes do have more fun als het op kleur aankomt. Brunettes kunnen meestal niet experimenteren met tinten als roze en lichtere kleuren werken ook niet.

Beautyredacteur Franciska Bosmans (brunette) was onder de indruk van deze drie:

1. Het Color Depositing Mask van Moroccanoil (28 euro, via johnbeerens.be) komt in 7 tinten, van platinum over roze tot cacao. Het combineert 50% kleurpigment met 50% versterkende en hydraterende verzorging. De tint Cacao zorgt voor een diepbruine kleur.

2. Het vegan Colour Refresh Non-Permanent Colour Masque (29 euro voor 300 ml, via marianila.com) van Maria Nila is er in 16 kleurnuances, van vanille tot kersenrood. Cacao Intense maakt middenbruin net iets dieper.

3. De vijf tinten van de 96% natuurlijke Soin Repigmentant van Leonor Greyl (43 euro, via leonorgreyl.com) boosten je haarkleur. Dark Brown neutraliseert rode tonen die kunnen opduiken in (gekleurd) bruin haar. Je moet het wel érg goed uitspoelen, en de douchevloer even poetsen.

2
2
3
3

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content