Kleine geheimen van grote chefs
In het ?Weekend Knack Kookclub Carnet? geven onze beste chef-koks keukengeheimen en unieke recepten vrij. Het informatieve kookboek is praktisch opgevat en bestemd zowel voor beginners als voor gevorderden.
Het is voor iedereen die van lekker eten houdt, prettig om in tijden van dreigend culinair analfabetisme te constateren dat de Weekend Knack Kookclub nog immer groeiende is. Met een ledenbestand van bijna 4000 is ze veruit de grootste kookvereniging in het land. In de huidige maatschappij wordt voor het traditionele, arbeidsintensieve koken minder en minder tijd uitgetrokken. Gezinnen waar beide ouders werken, kiezen vaak voor klaargemaakte maaltijden of ander gemaksvoedsel. Haaks tegenover deze onverschillige massa heeft zich een groeiend leger enthousiastelingen opgesteld, voor wie koken een plezier is en zelfs een hobby werd.
De vraag naar kooklessen blijkt groot. De Weekend Knack Kookclub probeert aan die behoefte tegemoet te komen door het organiseren van lessenreeksen bij top-koks. Maar door het beperkte plaatsaanbod moesten helaas geregeld kooklustigen worden teleurgesteld. Om toch iets van de gemiste lessen te kunnen opsteken, is nu op veelvuldig verzoek het Kookclub Carnet gepubliceerd. Dit makkelijk te hanteren kookboek is een luxe-syllabus in carnetvorm, waarin 11 van de beste koks uit Vlaanderen en Brussel in een uitvoerig interview hun visie geven over de kookkunst. De grand bonnets weiden breed uit over een thema dat is afgestemd op hun specialisatie. Geert Van Hecke ( Karmeliet, Brugge) kookt grensoverschrijdend met inlandse producten, Didier Garnich ( De Matelote, Antwerpen) laat vis zien zoals vis moet zijn, Guy Van Cauteren ( ’t Laurierblad, Berlare) gaat van piepkuiken tot kalkoen in zijn verhaal over gevogelte, Fabio Marangon ( Gondola, Turnhout) brengt met Venetiaanse kookkunst de zon in het bord, Peter Goossens ( Hof Van Cleve, Kruishoutem) verricht gastronomisch trapezewerk met een vleugje parfum uit de Provence, Eddie Van Maele (Brussel) vertelt over zijn liefde voor schaal- en schelpdieren, Guy Van de Vijver demonstreert de trucs van de traiteur en vertelt hoe je thuis als een professional kunt ontvangen, Tony Robijns ( Kasteel St. Paul in Lummen), Bart De Pooter ( Pastorale, Reet) en Noël Neckebroeck ( Kasteel Diependael, Elewijt) vertellen alles over wild, en de Thaise chef-kok uit het sprookjesrestaurant Blue Elephant ten slotte, geeft onder leiding van Karl Steppé een interessante initiatie Thais koken. Deze beroemde chef-koks worden in het Carnet afgebeeld met een leuke cartoon getekend door Karl Meersman. Iedere kok geeft bij de leerzame uiteenzetting, gelardeerd met keukengeheimen, een reeks van twaalf exclusieve recepten vrij. Deze recepten van voorgerechten, hoofdgerechten en desserts zijn in geen enkel ander kookboek terug te vinden. Ze zijn duidelijk weergegeven, zodat zowel beginners als gevorderden ermee uit de voeten kunnen.
Door het aparte concept steekt dit kookboek niet alleen boordevol informatie, maar biedt het ook een actuele en gevarieerde stand van zaken van de gastronomische keuken van vandaag. Tegelijkertijd betekent het Weekend Knack Kookclub Carnet voor zo’n 600-tal geestdriftige hobbykoks die de lessen volgden, aangename herinneringen aan een kijkje achter de schermen, en aan gezellige momenten en de vriendschapsbanden die werden gecreëerd. Niets is immers beter voor saamhorigheidsgevoel en groepsdynamiek dan het gezamenlijk bereiden van een maaltijd.
Kookclub Carnet, recepten van 11 grote chefs, 158 pag., (21 x 15 cm, afgewerkt met ringen) kost 650 fr. Voor Weekend Knack Kookclub-leden : 545 fr. Het lidmaatschap van de Weekend Knack Kookclub is gratis ! Voor informatie wendt men zich tot de Media Club : tel. (070) 233.003.
We geven 10 nummers cadeau aan wie ons daar met een gele briefkaart om vraagt. Een onschuldige hand doet de rest.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier