Klein Zweden

© hannelore veelaert

Redacteur Jorik ging overnachten in Dammhus, een nieuw vakantieverblijf in de Noorderkempen.

“Ik zou hier eigenlijk best kunnen aarden. Jij?” Het duurt hooguit dertig minuten vooraleer mijn lief en ik argumenten beginnen op te sommen waarom we wel of niet de stad zouden inruilen voor een eeuwig verblijf in Ravels, een gemeente op een steenworp van de Nederlandse grens. De reden voor onze plotse identiteitscrisis: Dammhus, een pas gerenoveerd vakantiehuis in de Noorderkempen.

“Klein Zweden”, noemt uitbater Joost met een glimlach het domein rondom het verblijf. Omringd door een naaldbos van bijna twee hectare en met een vijver van vierduizend vierkante meter waan je je in Scandinavië. Die Zweedse vibe besloot de eigenaar te vertalen naar het interieur van zijn Dammhus, overigens een zelfverzonnen samenstelling die simpelweg ‘vijverhuis’ betekent.

Met de hulp van IndeMaak en Espoo toverde Joost een verouderd huis uit de jaren zeventig om tot een heuse cabin. Alleen de gevel werd behouden. Doorheen de woning kom je overal grenenhout tegen, een knipoog naar de natuur rond het huisje. Dankzij een genereuze lichtinval lijkt het bos tot in de woonkamer te reiken.

Het lijkt plots jaren geleden dat ik zoveel vogels hoorde fluiten. “Ik wil tonen dat je rust en schoonheid ook dicht bij huis kunt vinden”, had Joost ons uitgelegd voor hij de sleutel overhandigde. Ik had instemmend geknikt. In bed neem ik me voor om meer van België te ontdekken.

Wat? Vakantiehuis voor twaalf personen in Ravels. Een slaap- kamer is voor zes personen, ideaal voor een verblijf met kinderen. Twee extra slaapplaatsen in tent mogelijk.

Prijs? 720 euro voor drie nachten, 620 voor twee nachten.

Meer info? dammhus.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content