Ligging : Brugge, aan de stadsrand I Sfeer : huiselijk I Reistijd : een uur rijden van

Brussel I Prijs : niet goedkoop

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Anicq Baston heeft een interessant parcours achter de rug. De gastvrouw van Fine Fleur in Brugge begon haar professioneel leven als sportlerares, maar kwam onderweg in de bankwereld terecht. Tot een tegenslag haar op weer een ander spoor zette. Voor een kwellende migraine ging ze een vastenkuur volgen, met gunstig resultaat. Uiteindelijk ging ze zelf kuren begeleiden, maar voelde dat ze daarvoor toch over onvoldoende achtergrond beschikte. Daarom wierp ze zich gedurende vijf jaar op de studie van de gestalttherapie, en studeerde af als psychotherapeute. Maar twee jaar geleden viel ze terug op een oude droom.

“Toen we dit huis 25 jaar geleden aankochten, speelde ik al met de gedachte om er een B&B of een klein hotelletje in onder te brengen. Alleen zag mijn man dat niet meteen zitten, omdat hij vreesde dat we onze privacy zouden opofferen. Bovendien waren er ook tal van andere problemen, waardoor het project uiteindelijk niet doorging. Maar de tijden veranderen en de mensen ook.”

Vijfentwintig jaar later bleek er opeens tijd en ruimte voor het oude project, en in haar nieuwe rol krijgt Anicq volop steun van haar zoon Lieven, die groene vingers heeft en die langszij een bloemenzaak runt. Samen brachten ze de aan het begin van de vorige eeuw gebouwde villa van graaf Gheerwyn door hun inzet en toewijding weer tot leven. Het gebouw doorliep vele levens en kende vele eigenaars, maar is nu toch al sinds meer dan vijftig jaar in het bezit van de familie.

Via een elegante hal en een grote trap bereiken we de erg ruime kamer Fine Fleur op de eerste verdieping. Er staan een oude kleerkast en een mooie secretaire, en in de grote badkamer vonden we zowel een ligbad met meerdere functies als een douche met allerlei vondsten. Allemaal wel fraai maar voor een eenvoudige jongen toch te ingewikkeld om te gebruiken. Het bed en beddengoed bleken van uitstekende kwaliteit.

Op dezelfde verdieping bevindt zich de kleine kamer Orchidee, met douche, en op de tweede verdieping is er een heus appartementje, met twee slaapkamers, een gemeenschappelijke zitruimte en badkamer.

Het ontbijtbuffet wordt in een ruimte op de benedenverdieping klaargezet en is bijzonder gevarieerd en volledig. Er er komt ook een gekookt eitje op tafel. Aanpalend aan de ontbijt-

ruimte is er nog een klein salon waar de haard ’s morgens al brandt, en om de hoek is er nog een zitruimte voor de gasten. Kortom, over huiselijkheid en gastvrijheid valt hier niet te klagen. Door Pierre Darge / Foto’s PPI

TIP

De Poortwandeling die vlakbij, aan de Smedenpoort, kan beginnen en in een kader van groen rond de stad loopt.

Info

Fine Fleur telt twee kamers die tegen 75 à 90 en tegen 120 euro worden verhuurd. Voor het appartement (4 tot 5 personen) wordt 165 euro aangerekend, inclusief alle ontbijten.

Fine Fleur, Gistelsesteenweg 74-76, 8200 Brugge, 0486 48 89 92, www.finefleurbrugge.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content