Op dit ogenblik zit heel wat jong volk nog volop in de examens… en droomt van vakantie ! Maar waarom dit jaar eens geen muzikale vakantie ? Het hele jaar door organiseert Mallemuze projecten voor kinderen en jongeren : concerten, workshops, ?oorsmeer?, ?snorrebot?, maar biedt daarnaast ook een zeer ruim aanbod aan muziekvakanties voor beginnende en gevorderde muzikanten, voor zangers en instrumentalisten, voor improvisatoren en componisten in spe. Geen muzikale stijl is te gek, geen instrument blijft onbespeeld. De ?Zomer 97? is goed gevuld en bijzonder interessant. Een overzicht.

Op dinsdag 1 juli begint in Kasterlee (Molenstraat 62) het muzisch project ?Het lied van de egel? : vier dagen musiceren rond de zomerzonnewende met als inspiratiebron de dierenverhalen van Toon Tellegen. En wie weet, krijg je er ook de kans om door een echte sterrenkijker te kijken. Doelgroep : 6- tot 9-jarigen.

Van 7 juli tot 12 juli krijgen maximum 45 deelnemers (dwarsfluit, strijkers, piano, houtblazers) een allesbehalve klassikale ?Les in samenspel? door leden van het ensemble Oxalys. Een buitenkans in de Muziekacademie van Huizingen.

Leren componeren is een zoekproces waarbij Paul Beelaerts optreedt als kundige gids. In Dworp (Destelheidestraat 66), van 6 tot 12 juli. Doelgroep : 15- tot 18-jarigen met een goede kennis van notenleer en die uiteraard ook een instrument bespelen.

Aaien, blaaien, koten, negenkuilen, slofkentrek en hille bille… zijn 6 van de 90 spelletjes die terug te vinden zijn op het schilderij Kinderspelen van Pieter Breugel de Oude. Van 17 tot 20 augustus wordt hierrond een muzisch project gehouden in de Hoge Rielen (Kasterlee), onder het motto ?Zo d’ouden zongen, zo piepen de jongen?. Doelgroep 6 tot 9 jaar.

Tijdens Mallemuzes Operaweek (van 17 tot 23 augustus) wordt een operaproductie in één week samengebald : ?Actéon? van Marc-Antoine Charpentier. Orkest- en koorrepetities, vocale voorbereiding van de solisten, decor, belichting, kostuums, dansen, acteren… het is er allemaal bij. Op het Provinciaal Domein Dommelhof (Toekomststraat 5, Neerpelt) worden studerende jongeren verwacht met (voor het orkest) een minimumniveau H1 of (voor zangers) een minimum aan ervaring.

Van 23 tot 29 augustus vindt de Orkest- en Kamermuziekweek plaats voor leerlingen tussen 13 en 18 jaar, vanaf de graad M2 aan de muziekacademie of een daarmee vergelijkbaar niveau.

Heel veel moois op het programma, voor elke leeftijd en voor elk niveau. Snel bellen dus (tel. 011/63.21.64), faxen (011/63.49.11) of schrijven naar Mallemuze, Postbus 45, 3990 Peer.

Mallemuze Muziekvakanties : geen muzikale stijl die niet aan bod komt, geen instrument dat onbespeeld blijft.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content