Wat

Patrice en Sylviane Flammang zijn allebei kinesist van opleiding en dat merk je meteen aan de professionaliteit die de luxe van hun instituut vergezelt. Sylviane is bovendien schoonheidsspecialiste. Toch wil Kinelux veel meer dan een beautysalon zijn. Er is een ruime waaier van gezichts- en lichaamsbehandelingen. Kuuroordverzorgingen gaan samen met allerlei vormen van figuurcorrectie, afslanken en stressbehandelingen. “Niets is zo fijn als iemand een hele dag verwennen en na afloop het resultaat van het stralende gezicht van je klant aflezen”, zegt Sylviane. De allernieuwste technologieën, behandelingen en producten worden daarvoor toegepast.

“Bijblijven met de innovaties in de sector,” zegt Patrice, “houdt het werk boeiend voor ons.” Bovendien wil Kinelux zoveel mogelijk uitgaan van een medische esthetica. Er wordt gewerkt met producten ( Orgev) die in een laboratorium in Parijs worden ontwikkeld en die ver verwijderd zijn van wat je in een gemiddelde parfumerie vindt. Natuurlijkheid en lichaamsvriendelijkheid staan voorop. In de toekomst wil het echtpaar zich nog meer gaan toeleggen op een gespecialiseerde en gepersonaliseerde service, zij in het instituut, hij door personal training en kantoormassage.

Onze bevindingen

Met mijn naderende verjaardag heb ik eens goed in de spiegel gekeken. Te veel werk, pijnlijke tandartsbezoeken en ruzie met mijn bankdirecteur na een uit de hand gelopen soldenjacht hebben hun sporen nagelaten. Niemand gaat geloven dat ik nog maar 29 word. Dit vraagt om een grootscheepse verwen- en opknapbeurt. Bij Kinelux ben ik duidelijk aan het juiste adres.

Ik word hartelijk ontvangen. Geen hautaine blikken van “hoe heeft ze het zo ver kunnen laten komen”, maar een vriendelijk en informatief gesprek. Het stoombad en een duik in het zwembad brengen mij meteen in de stemming. Dan gaat het richting hydromassage: een jacuzzi met een mengsel van algen en oliën helpt mij om mijn tandenbeul te vergeven en vergeten. Na dit heerlijke bad word ik ingepakt in een warm laagje modder van de Dode Zee. De relaxatie die daarvan uitgaat, doet mij na 20 minuten ook mentaal vrede sluiten met mijn bankdirecteur.

Vervolgens wordt mijn gelaat onder handen genomen. Een zachte peeling vormt de basis voor een fytobio-energetische lifting die alle vermoeidheid verwijdert. Fantastisch, ik heb er in geen jaren zo goed uitgezien! De handverzorging met paraffine en de elektronische voetmassage zijn mooie extraatjes, maar het ultieme moet nog komen: een rug- en nekmassage in een ergonomische zetel. Als ik buitenkom, voel ik mij als herboren en zichtbaar klaar om – weliswaar voor de vijfde keer – 29 te worden.

Prijs

Een kennismakingsdag omvat hydromassagebad, algeninpakking, zonnebank, gelaatsverzorging, manicure, gebruik van stoom- en zwembad, een gezond fruitsapje en een lichte maaltijd. Daarvoor betaal je 4500 fr. Wil je het iets uitgebreider, dan kun je kiezen voor een ander dagarrangement: de Beauty Day Kinelux (6500 fr.), de First Class Day (8900 fr.), de Anti-Stressdag (7750 fr.), de Schoonheidscruise (7500 fr.) of de Wellness Day (5500 fr.).

Uiteraard kun je ook opteren voor een behandeling à la carte: voor 600 fr. krijg je al een rugmassage, een Orgev-gezichtsverzorging kost gemiddeld 2500 fr.

Info: Kinelux, G. Callierlaan 212/213, 9000 Gent, Tel. 09-225 28 65.

Hilde Van den Bulck / Foto’s Lieve Blancquaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content