Vernieuwd culinair referendum van Weekend Knack / Weekend Le Vif/L’Express

In het kader van de vernieuwing van de succesvolle Knack Restaurantgids / Le Vif Guide des Restaurants, krijgen de lezers de kans om mee te stemmen. Zij kunnen hun voorkeurrestaurants uit vier verschillende categorieën kiezen en maken daarbij kans om mooie prijzen te winnen. De uitverkoren restaurants krijgen een eervolle vermelding in de gids, die vanaf dit jaar jaarlijks, nationaal en in twee talen verschijnt !

De afgelopen twaalf jaar heeft De Knack Restaurantgids / Le Vif Guide des Restaurants aangetoond dat er een brede belangstelling bestaat voor een totaal onafhankelijke, informatieve restaurantgids voor Vlaanderen, Wallonië en Brussel. De Knack Restaurantgids / Le Vif Guide des Restaurants evolueerde tot een uniek naslagwerk met 1000 adressen, van eetcafés tot haute cuisine, telkens met appreciatie en voorzien van commentaar. In de loop der jaren werden er meer dan 100.000 exemplaren van de beide gidsen verkocht : dat is een hele prestatie.

Stilstaan is in tijden dat alles verandert gelijk aan achteruitgaan. Daarom is de Knack Restaurantgids / Le Vif Guide des Restaurants permanent onderhevig aan veranderingen, die inspelen op nieuwe behoeftes. Om de lezer meer inspraak te geven, verbouwden Roularta’s internetspecialisten de gidsen tot een open consumentenplatform, een gratis forum voor culinaire ontdekkers. Het is hierdoor sinds begin dit jaar voor de lezers van Weekend Knack / Le Vif/ L’ Express mogelijk om de gids ook via internet, via de website www.knackrestaurantgids.be te raadplegen en om zijn/haar ervaringen in de opgenomen eethuizen weer te geven. Als lezer is men op deze manier ook restaurantinspecteur, die zijn eigen belevenissen kwijt kan via commentaar en beoordeling (het toekennen van gardes of van een plaatsje in een van de topratings). Daardoor kunt u op de website, naast de waardering door de auteurs, ook nog een beoordeling van de lezers ontdekken, die berust op het gemiddelde van de quoteringen van de bezoekers.

De vernieuwing en de inspraak van de lezer gaan nu nog een stapje verder door Het Groot Culinair Referendum te vervangen door een nieuwe formule, waarbij lezers de mogelijkheid krijgen om te stemmen voor hun voorkeureethuizen uit vier verschillende categorieën. De winnende restaurants worden in de gids naar voren gebracht.

U kiest drie restaurants, die voor u de beste zijn, in de volgende vier categorieën :

1) het restaurant met de beste prijs-kwaliteitverhouding

2) het restaurant met de beste gastheer/gastvrouw

3) het restaurant met het mooiste of opvallendste decor/interieur

4) het restaurant met het meest originele concept.

Om u op weg te helpen, deden onze culinaire journalisten een eerste selectie en presenteren u vier kieslijsten met ieder tien eethuizen, die excelleren in hun categorie. U bent niet verplicht om uw voorkeurrestaurants uit deze lijsten te kiezen : wij laten u volledig vrij om ons uw keuze mede te delen. Het mogen restaurants uit uw streek of elders in België zijn. U rangschikt de drie gekozen restaurants in de volgorde van uw voorkeur en stuurt uw keuze via het invulformulier op internet,

www.weekendknack.be/culinairreferendum

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content