Tekst Pierre Darge / Foto’s J.M. Lecomte

“Alles van waarde was weggeroofd, het is een wonder dat ze de monumentale houten trap min of meer intact lieten. Maar we vonden het hoe dan ook de moeite om het gebouw, dat deels uit de zeventiende, deels uit de achttiende eeuw dateert, nieuw leven in te blazen.” Ze bliezen naar onze mening wat te hard, de plafonds werden met een halve meter verlaagd en er werden kunststof ramen met dubbel glas gemonteerd. Daardoor kreeg het geheel een wat nieuwerwetse indruk en dat is een beetje jammer omdat het charmante en doorleefde van een oud gebouwen daarmee voor een stuk verdween.

Beneden werd een grote gastenkamer uitgebouwd die meer op een studio lijkt, compleet met zitkamer en een heuse open haard die het nog doet. Zelf sliepen we in de Chambre des amoureux, met blauw behang en uitzicht over de velden. Maar het mooist vonden we eigenlijk de Roze Kamer, omdat de sfeer er zo hartverwarmend ouderwets is, met parket en twee volwassen lit cigognes, een derde bed en donkerroze behang. In de tuin bevindt zich een volwassen zwembad, een eendenvijver is in wording.

De Huets mikten op een menselijker ritme toen ze het kasteel betrokken en hun eerste gasten verwelkomden. Ze vonden niet alleen dat ritme, de gastvrijheid werd hun tweede leven. Mevrouw Huet ontpopte zich tot een prima kokkin, en weet ons ondanks het late uur van aankomst in een mum van tijd een viergangendiner klaar te stomen. Terwijl ’s morgens warme croissants en een stevige kop koffie op ons wachten.

Het Château de Châtel-Chéhéry telt drie kamers met toilet en douche die tegen 61 (laagseizoen) of 69 euro worden verhuurd, inclusief de ontbijten. Voor het uitgebreide avondmaal wordt 15,50 euro per persoon aangerekend, zonder drank. Het bezoek kan uit een indrukwekkende lijst van wijnen kiezen, tegen zeer redelijke prijzen. Château de Châtel-Chéhéry, F-08250 Châtel-Chéhéry, tel. +33-324-30 78 54, fax +33-324-30 25 51.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content