Kalf!
Kalfsvlees, tikje saai en traditioneel? Wacht tot drie Mastercooks ermee aan de slag gaan. Drie succulente sterrengerechten to try at home!
Mastercook Kris De Roy
Hofke van Bazel, Koningin Astridplein 11, 9150 Bazel
Geboortejaar: 1973
Opleiding:
Ter Groene Poorte in Brugge en Ter Duinen Koksijde
Carrière:
The Paddock (Keerbergen), La Perouse (Antwerpen), De Matelote (Antwerpen) en Folliez (Mechelen) als souschef
Palmares: Michelinster in 2013, winnaar beste groenterestaurant
Benelux 2017
Young Mastercook Nicolas Wentein
Air Republic, Maritiem Plaza 1,
4506 KZ Cadzand-Bad
Geboortejaar: 1987
Opleiding: Hotelschool Ter Duinen, Koksijde
Stages: ’t Laurierblad (Berlare), Danny
Horseele (Dudzele) en Wout Bru (Eygalieres)
Palmares: 1 Michelinster (Carcasse, Sint-Idesbald)
Young Mastercook Maxime Collard
Table de Maxime, Our 23, 6852 Our Palisseul
Geboortejaar:1986
Opleiding:
Hotelschool van Libramont
Werkte bij:
Les Forges du Pont d’Oye (Habay-la-Neuve), De Karmeliet
(Brugge)
Palmares:
Gault&Millau: 16,5/20
1 Michelinster (sinds 2010),
Gault & Millau 2010: ‘Grand de demain pour la Wallonie’
Guide Le Vif-L’Express: Fouet d’or 2010
Gastromania: Coup de coeur de l’année 2010
Extra recepten met kalfsvlees vind je op weekend.be/culinair en gekopkalfsvlees.be/ p>
Wie meer wil weten over de Belgische Mastercooks kan nog tot 29 december terecht op kanaalz.knack.be/lifestyle, waar de ambassadeurs van het Belgisch culinair erfgoed staaltjes van hun kookkunst laten zien. p>
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier