Kris De Roy met Kalfssukade in de BBQ © Diane Hendrikx

Kalfsvlees, tikje saai en traditioneel? Wacht tot drie Mastercooks ermee aan de slag gaan. Drie succulente sterrengerechten to try at home!

Mastercook Kris De Roy

Hofke van Bazel, Koningin Astridplein 11, 9150 Bazel

Geboortejaar: 1973

Opleiding:

Ter Groene Poorte in Brugge en Ter Duinen Koksijde

Carrière:

The Paddock (Keerbergen), La Perouse (Antwerpen), De Matelote (Antwerpen) en Folliez (Mechelen) als souschef

Palmares: Michelinster in 2013, winnaar beste groenterestaurant

Benelux 2017

Young Mastercook Nicolas Wentein

Air Republic, Maritiem Plaza 1,

4506 KZ Cadzand-Bad

Geboortejaar: 1987

Opleiding: Hotelschool Ter Duinen, Koksijde

Stages: ’t Laurierblad (Berlare), Danny

Horseele (Dudzele) en Wout Bru (Eygalieres)

Palmares: 1 Michelinster (Carcasse, Sint-Idesbald)

Young Mastercook Maxime Collard

Table de Maxime, Our 23, 6852 Our Palisseul

Geboortejaar:1986

Opleiding:

Hotelschool van Libramont

Werkte bij:

Les Forges du Pont d’Oye (Habay-la-Neuve), De Karmeliet

(Brugge)

Palmares:

Gault&Millau: 16,5/20

1 Michelinster (sinds 2010),

Gault & Millau 2010: ‘Grand de demain pour la Wallonie’

Guide Le Vif-L’Express: Fouet d’or 2010

Gastromania: Coup de coeur de l’année 2010

Extra recepten met kalfsvlees vind je op weekend.be/culinair en gekopkalfsvlees.be/

Wie meer wil weten over de Belgische Mastercooks kan nog tot 29 december terecht op kanaalz.knack.be/lifestyle, waar de ambassadeurs van het Belgisch culinair erfgoed staaltjes van hun kookkunst laten zien.

Nicolas Wentein met Tartaar van kalfsvlees
Nicolas Wentein met Tartaar van kalfsvlees© Diane Hendrikxz
Maxime Collard met Kalfsfilet in eekhoorntjesbrood
Maxime Collard met Kalfsfilet in eekhoorntjesbrood© Diane Hendrikxz

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content