:: Arte Jewelry : 03 226 38 65

In het hartje van de Antwerpse diamantwijk werd onlangs een nieuwe lijn exclusieve juwelen geboren. O ! Jewelry heet het kindje van het Turks-Belgische trio Cüneyt Isik, Enver Gedik en zijn echtgenote Nathalie Coëme. Ze zitten niet zomaar in de diamantwijk : het verhandelen van die kostbare stenen is hun core business. “We zitten hier aan de bron”, bevestigt Cüneyt Isik. “Samen met mijn partner, Enver Gedik, heb ik mij ongeveer elf jaar geleden als diamantair in Antwerpen gevestigd. Maar na verloop van tijd groeide het verlangen naar meer. En dan kun je als diamantair twee richtingen uit : je stapt in de productie van de diamant, of je gaat juwelen ontwerpen en creëren. Voor ons is het dat laatste geworden.” Ze wilden niet over één nacht ijs gaan en namen ruim de tijd om het idee te laten rijpen. Twee jaar geleden startten ze met een eerste experiment : Arte Jewelry, een collectie diamantsieraden voor een breed publiek. Maar het was nog niet echt wat ze wilden. “We voelden de nood om een exclusieve lijn te lanceren”, vertelt Nathalie Coëme. “We zagen dat ook jonge hedendaagse vrouwen graag bijzondere juwelen dragen. Op voorwaarde dat ze ook écht draagbaar zijn, zowel overdag als ’s avonds. Gedaan met het uit de koffer halen voor een speciale gelegenheid. Dat is niet aan hen besteed. En dat werd ons doel : exclusieve maar comfortabele juwelen creëren. Met een leren koordje durft men een diamantjuweel veel makkelijker aan. Het past zelfs bij jeans. Waarom niet ?” Die filosofie zetten ze in de verf met een opvallende reclamecampagne : een vrouw kneedt deeg, melkt een koe, sleutelt aan de auto… alles met aan één hand een kanjer van een diamantring. Onverwachte, verrassende beelden die een duidelijke taal spreken, met eronder een simpel zinnetje : exclusive jewelry to wear all the time.

De collectie omvat zowel ringen als hangers, armbanden en oorbellen. Maar altijd zijn er diamanten, gecombineerd met geel of wit goud. Ze worden vervaardigd in Turkije, waar de roots van Cüneyt Isik en Enver Gedik liggen. De ontwerpen worden ontwikkeld in Antwerpen, waar het bureau inmiddels vijf mensen telt ; en in Istanbul, waar een styliste aan de collectie werkt. Omdat de draagbaarheid zo belangrijk is, wordt élk model grondig getest op dit aspect. Nathalie : “We hebben ze zelf. Alleen dan ondervind je werkelijk hoe het draagcomfort is. Verder houden we daarmee rekening in de vormgeving. We kiezen bijvoorbeeld voor een aantal kleine diamanten in plaats van één enkele grote.”

Voor een zodanige exclusieve lijn heeft de collectie een superkorte naam : O ! Nathalie : “We hebben er lang over nagedacht omdat we een naam zochten die in verschillende culturen en talen goed klinkt. Het moest kort en voor iedereen begrijpelijk zijn. Maar de ene keer was het wat te Arabisch, of het klonk raar in bepaalde talen, of het had voor sommigen een bizarre betekenis… Tot het pr-bureau Duval ons O ! suggereerde. In het begin was dat voor ons heel vreemd. Het idee om de telefoon op te nemen en te zeggen : ‘Hallo, met O’. Maar het is toch iets dat iedereen begrijpt. En je kunt er grafisch iets moois mee doen. Toen we het logo zagen, raakten we het niet meer kwijt.” Ze lanceren de lijn eerst in België, maar houden tegelijk de ogen gericht op de rest van Europa en de wereld. Met een bureau in Parijs en een steunpunt in Istanbul, dromen ze hardop van een mooie toekomst. Cüneyt : “We willen graag internationaler gaan. Daarom was het voor ons zo belangrijk om een naam te hebben die in nagenoeg alle talen op dezelfde manier uitgesproken wordt en waar geen rare betekenissen aan vast zitten. Vandaar O ! en het is perfect.”

Tekst Hilde Verbiest

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content