Justin Bieber is cool

Justin Bieber © GETTY IMAGES

De mannenmode wordt meer dan ooit gestuurd door celebs. Van Jacquemus, die dit voorjaar rapper Bad Bunny omarmt, tot Boss, dat voor extra exposure rekent op TikTok-kampioen Khaby Lame en zijn miljoenen volgers. Dolce & Gabbana bouwde in januari een hele show rond Machine Gun Kelly, de Vanilla Ice van generatie Z.

Soms loopt dat mis. Kim Jones ontwierp de zomercollectie van Dior samen met rapper Travis Scott. Die collab leek een goed idee. Tot tijdens een optreden van Scott in Texas tien doden vielen. Dior schrapte de collectie. Met Kanye West – rapper, gewezen presidentskandidaat, ontwerper van Yeezy en Gap en wandelend billboard voor Balenciaga – is het elke dag wandelen op de rand van een vulkaan. Machine Gun Kelly wordt allicht nooit cool, maar hoe zit het met Justin Bieber? In de ‘echte’ wereld is dat een beetje een flauwe, niet echt ernstig te nemen popster. In de modewereld bekleedt hij een eersterangspositie. En terecht: Bieber heeft een goede smaak. Dat is deels te danken aan Karla Welch, de celebritystylist met wie hij samenwerkt. Maar uiteindelijk moet je de kleren ook dragen. Dat doet Bieber, met overtuiging. Sinds een paar maanden duikt hij op in de campagnes van Balenciaga, samen met actrice Isabelle Huppert – teeny bopper versus intelligentsia.

Kanye West
Kanye West© GETTY IMAGES

En dan is er nog Jaden Smith, de zoon van acteurs Will Smith en Jada Pinkett Smith, zelf ook acteur en rapper. Hij heeft, net als Bieber en diens Drew House, een eigen modelabel, MSFTSrep. Hij lijkt, op het eerste gezicht, een beetje een oen. Maar tegelijk is hij zowat de best geklede 23-jarige van het universum. Dat vindt zelfs Bieber: “I ain’t gonna lie you gorgeous”, schreef die onlangs als commentaar bij een foto van Smith op Instagram. Zelfs celebs willen graag naar iemand opkijken.

Khaby Lame
Khaby Lame© IMAXTREE
Machine Gun Kelly
Machine Gun Kelly© GETTY IMAGES
Travis Scott
Travis Scott© GETTY IMAGES
Jaden Smith
Jaden Smith© GETTY IMAGES

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content