Julie de Libran

© GF

Hoe is het idee voor deze couturecollectie met Eres tot stand gekomen?

“Tijdens de eerste lockdown kon ik niet voluit gaan, en begon ik weer mode te tekenen om te ontstressen. Omdat ik een klein label heb, kon ik niet zoveel silhouetten maken als in andere seizoenen en zo verspilling riskeren. Met wat er gaande was in de wereld, wilde ik ook niet uit de toon vallen door iets extravagants te doen, dus vroeg ik me af hoe ik alsnog complete looks kon bedenken. ’s Morgens wil je lingerie aantrekken en een beetje schoonheid en zachtheid op je huid leggen, gewoon om je goed te voelen. En wie anders dan Eres maakt mooie lingerie?”

Hoe werkten jullie eigenlijk samen?

“Ik toonde mijn ontwerpen aan Marie Paule Michelli, creatief directeur van Eres. Ik wist dat ze bij haar in zeer goede handen waren. Ik wilde lingerie die gezien kon en mocht worden en die deel van de jurk zou worden. Zij toonde mij geweven kant uit hun archieven, die niet meer geproduceerd wordt omdat de ateliers niet meer bestaan. Dit inspireerde mij. Ik werkte aan de vormen met hun patroonmakers, om te komen tot afgewerkte korsetterie die je kunt dragen met mijn jurken of die ingelegd is op de halslijnen.”

In de collectie komt kant dan ook regelmatig terug.

“Ik hou van kant, het is prachtig. Ik had er al mee gewerkt toen ik de lingerie van Prada ontwierp. Nooit zal ik vergeten hoe madame Prada het materiaal omschreef: kant begeleidt het leven van een vrouw, van geboorte tot huwelijk tot rouw.”

juliedelibran.com

Julie de Libran
© GF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content