Wie ? Jonneke De Zeeuw, 23, verhuisde anderhalf jaar geleden uit Amsterdam en studeert kleinkunst aan Herman Teirlinck. Woonbuurt : op Begijnenvest achter het Mechelsplein, tussen de Schelde en de Leien.

HOTSPOT

De beste wifiplek is de Cafetaria in de Montignystraat. Zeker na de lunch, rond drie uur, is het daar lekker rustig.

SURINAME IN ANTWERPEN

Op de Brederodestraat tegenover de Oxfamwinkel zit een nieuw Surinaams eettentje waar ik geregeld roti ga afhalen. Ik miste heel erg de Indonesische en Surinaamse afhaalzaken die je in Amsterdam hebt, hier ben ik dus ontzettend blij mee. De tramhalte heet

’t pommetje.

L’HEURE DE L’APERO

Mijn lievelingsplek voor een aperitief is de Muze, een jazzcafé op de Melkmarkt. Op de Vlasmarkt zit de Copa Cava-bar, doet me een beetje aan Parijs denken. Aperitieven in ’t Zeezicht op de Dageraadplaats is ook een aanrader, je kunt er lekkere dolma’s krijgen, van die gevulde wijnbladeren. Bij Patine, de wijnbistro op ’t Zuid, krijg je olijven bij je glas wijn. Daar vragen ze in Amsterdam geld voor. De Nieuwe Linde op ’t Zuid is ook een fijn café. Het nadeel van die wijk is dat die in de zomer vol file staat. Iedereen staat daar dan wat interessant te wezen in zijn luxeauto.

BEPERKT BUDGET

Mijn studentenbudget geef ik vooral uit aan koffie en lekker eten. Starfish & Coffee in de Bresstraat op ’t Zuid is mijn favoriet – Caffènation, waar iedereen zo zot van is, is me te druk. El Warda is een lekker Marokkaans restaurant waar Fatima in de keuken staat, in de trendy wijk Zurenborg.

STUDIE- EN HORECAVRIENDEN

Ik voel me nog altijd een nieuwkomer, ik heb het gevoel dat alles nog alle kanten uit kan. Ik woon hier nu anderhalf jaar en voel me tegelijk al veel meer thuis dan die vier jaar in Amsterdam. Ik moest ook meteen in mijn studies vliegen, dan vorm je snel een hechte groep met studiegenoten. Ik heb ook gewerkt tijdens de Zomer van Antwerpen, zo maak je snel nieuwe vrienden. Daar heb ik Cathy ontmoet, tijdens het afwassen.

GRAVE ZAAL

De Bourla heeft naast toneel ook een heel goeie muziekprogrammatie. Onlangs zag ik er Cocorosie in die grave zaal. Dat is echt iets om in de gaten te houden.

HARTIGE PANNENKOEK

Op een vrije zaterdag ga ik naar de markt op het Theaterplein, daar staat één kraampje met hartige pannenkoeken met van die witte kaas in, lekker ! Verder koop ik verse Marokkaanse hapjes, vis en olijven.

“Ik heb ook gewerkt tijdens de Zomer van Antwerpen, zo maak je snel nieuwe vrienden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content