Jong Keukengeweld

Dennis Broeckx (35) © TOERISME VLAANDEREN

Nog tot eind maart genieten duizenden jongeren dankzij Jong Keukengeweld van een gastronomische avond voor een schappelijke prijs. Een succesformule! Maar komen ze ook terug als ze nadien de volle pot moeten betalen? Wij vroegen het aan drie populaire chefs.

Dennis Broeckx (35) Under the Palm Trees, Antwerpen

“Het Jong Keukengeweld-publiek is sowieso een beetje onze doelgroep. Omdat onze aanpak wat anders is dan die van een klassiek restaurant merken we dat de oudere generatie ons wat te los vindt. Tijdens de actie moeten we soms zelfs al om vijf uur openen, maar doorheen het jaar is het wat kalmer. Terwijl de prijsklasse dan helemaal niet zo verschilt. Veel jongeren lijken nog niet te weten dat je in veel restaurants voor een goede prijs kunt eten. Aan dat besef moeten we blijven werken.”

Tim Boury (36) Boury, Roeselaere

“Jonge mensen zijn bezig met gastronomie, dat merk je aan de stormloop bij de reserveringen. We hebben al veel jonge klanten na die eerste ervaring zien terugkomen. Jong Keukengeweld heeft sterrenzaken zeker toegankelijker gemaakt. Mensen denken vaak dat we te duur zijn, maar ook hier kun je een mooi menu krijgen voor een scherpe prijs. De actie is daarom goed voor ons geweest: oudere gasten zouden die avonden misschien meer uitgeven, maar jongeren zijn tenslotte de klanten van morgen.”

Laurens Snykers (29) Zoethout, Wellen

“Drie jaar geleden was slechts 5% van ons cliënteel twintiger, nu zitten we aan 15,4. Het is echt geëxplodeerd. Als ik moet koken voor leeftijdsgenoten voel ik vaak nog meer prestatiedrang. Je wilt je passie overbrengen en ervoor zorgen dat de avond waarvoor ze gespaard hebben helemaal in orde is. Toen we drie jaar geleden startten, serveerden we vierhonderd couverts, nu is dat het dubbele. Mensen vertellen over hun ervaring aan vrienden en dat zorgt voor een sneeuwbaleffect. Chefs lijken bijna rocksterren.” (lacht)

Jongeren tussen 18 en 30 jaar kunnen tijdens de actie vanaf 49 euro een driegangenmenu krijgen met aangepaste dranken. Boeken kan nog tot 31 maart. Meer info op jongkeukengeweld.be

Tim Boury (36)
Tim Boury (36)© TOERISME VLAANDEREN
Laurens Snykers (29)
Laurens Snykers (29)© TOERISME VLAANDEREN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content