Niet alleen onze ontwerpers scheren hoge toppen, ook de Belgische modellen zijn een begrip in de modewereld. De nieuwste revelatie is Jill Bauwens. Mooi, stijlvol en met beide voeten op de grond. Jill, die is Belgisch.

Jill Bauwens (18) heeft een fantastisch seizoen achter de rug. Ze liep defilés voor onder andere Dior, Fendi, Marni, Alexander McQueen en Marc Jacobs. Ze is de muze van de Belg Olivier Theyskens, ontwerper bij het Franse modehuis Nina Ricci, en stond al in toonaangevende magazines als L’Officiel, Numéro en de Braziliaanse Vogue. Haar carrière kwam in een stroomversnelling toen ze in Parijs de prestigieuze haute-coutureshows van Chanel, Christian Lacroix en Elie Saab liep.

“We zijn er heel trots op dat vorige maand opnieuw een Belgische definitief is doorgebroken”, zegt Marc Dochez van Dominique Models. Een talentscout van het agentschap ontdekte Jill eerder toevallig op de Antwerpse Meir, toen ze aan het winkelen was met een vriendin. Hoewel ze pas sinds oktober als professioneel model aan het werk is, wordt ze door velen bestempeld als ‘het gezicht van het moment’. Een titel die ze zelf weglacht.

Marc Dochez verklaart Jills populariteit door haar “hoog Sarah Jessica Parkergehalte. Ze is mooi, heeft klasse en een aparte stijl. Een klassieke schoonheid dus, maar dan met een kantje. Daar houden ontwerpers en fotografen van.”

Zelf blijft ze er veel rustiger onder en wijt haar succes aan een stevige portie geluk en doorzettingsvermogen. “De concurrentie is heel groot, maar je moet in jezelf geloven en bij tegenslagen niet bij de pakken gaan zitten. Het hangt gewoon niet altijd van jezelf af.” Belgische nuchterheid ten over dus, toch is Jill ook gezond ambitieus. “Ik wil altijd de beste zijn in wat ik doe. Of dat nu als tandarts, bakker of model is, dat maakt me niet uit. Ik wil ook graag zoveel mogelijk doen : alle shows, ontwerpers, fotografen. Iedere ervaring is meegenomen. De droom van elk model is natuurlijk op de cover van de Amerikaanse Vogue te belanden, dan pas ben je het gezicht van het moment !”

Hoe onderscheidt ze zich dan van de rest ? “Je moet een uitgesproken persoonlijkheid hebben, zodat je eruitspringt tijdens castings. Ik probeer altijd iets te zeggen of te doen dat blijft hangen, zonder te overdrijven natuurlijk. Opvallend onopvallend, dat is de boodschap.”

Door Ellen De Wolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content