Een eeuwenoud Engels huis in een chique Londense buitenwijk kreeg een romantische, Italiaans geïnspireerde inrichting mee. Het is niet eenvoudig om in Londen betaalbare pleisterplaatsen met karakter te vinden, maar ze bestaan. Doughty Cottage in Richmond werd tweeënhalve eeuw geleden gebouwd en fungeerde eigenlijk als de smokingrooms van het grotere huis dat ernaast ligt. Toen de familie het acht jaar geleden ontdekte, vielen ze meteen voor de charme ervan, en ze wilden die graag met anderen delen. Wie het poortje langs de weg met het panoramische uitzicht over de Thames openduwt, staat in een klein, ommuurd Italiaans tuintje, compleet met beelden, waterpartijen en honderden potten met planten en bloemen. En een blauwe regen in bloei.

Denise is dan ook geen gewone gastvrouw. Ze is eigenlijk designer van tuinverlichting en tussendoor voedde ze ook nog zes kinderen op. Toen die belangstelling manifesteerden voor een dansopleiding, verhuisde de hele familie van Kent naar deze fraaie buitenwijk van de Engelse hoofdstad. Omdat in Richmond de beste dansopleiding voorhanden is. Daarnaast is de gastvrouw dol op Italië, en de gastenkamers gaan bijna gebukt onder die Latijnse voorkeur. De drie kamers zijn Italiaans en een beetje overladen maar tegelijkertijd uniek en knus.

Zelf kiezen we voor de Venetiaanse kamer, die een halve etage onder de tuin ligt, in Siena-rood is gezet, een prachtig dubbelbed heeft met een klein baldakijntje, met daarop weer een zwevend engeltje. Verder zijn er beeldjes met lampen op, een spiegel in een barokke, vergulde lijst, een ruime badkamer met ligbad en niet zo goed gelukte fresco’s op het plafond. Maar het mooist is de privé-tuin, een prieeltje in de voortuin dat via de dubbele glazen deuren te bereiken is. Ideaal voor een zomers ontbijt.

Er is ook nog een Florentijnse kamer, met een heus hemelbed en eveneens een eigen patio, en een Siena-kamer op het tweede, vanwaar men uitkijk heeft over de rivier. Het geheel verwierf van de officiële diensten niet alleen vijf diamanten maar ook nog een Gold Award, en dat is verre van alledaags, en terecht. Bovendien staan zowel Greg als Denise klaar om de gasten met de wagen naar het restaurant te brengen, en zochten ze voor ons een alleraardigste Indiër uit, OriginAsia op Kew Road, die een perfect diner samenstelde tegen een betaalbare prijs. Het ontbijt wordt ’s morgens op de kamer gebracht en op aanraden van Denise vroegen we daar gepocheerde eieren bij, een specialiteit van de gastheer.

Richmond ligt zo’n tien kilometer van het centrum van Londen maar er is zowel een trein- als een metrostation met een directe verbinding naar het centrum. Wie met de Eurostar komt, vindt in Waterloo Station een rechtstreekse trein naar Richmond.

Doughty Cottage telt drie kamers die vanaf 75 pond (112 euro) voor één persoon, 85 pond (127 euro) voor twee of 130 pond (195 euro) voor vier personen worden verhuurd, inclusief ontbijt.

:: Doughty Cottage, 142A Richmond Hill, Richmond, Surrey TW10 6RN, Engeland, +44 20 83 32 94 34,

fax +44 20 89 48 37 16,

www.doughtycottage.com

Ligging : in de voorstad

Sfeer : romantisch

Reistijd : 3 uur van Brussel

Prijsklasse : niet goedkoop

Tekst en foto’s Pierre Darge

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content