Sofie Albrecht / Foto’s Lies Willaert

Wat?

Het Re-Nutriv Intensive Lifting-gamma behoort tot de gouden Re-Nutriv-lijn, Estée Lauders meest luxueuze verzorging voor de rijpere huid. De Intensive Lifting-producten hebben een lichtere textuur dan de originele Re-Nutriv, zodat ze meer worden gepositioneerd als een totaalverzorging die door alle leeftijden gebruikt kan worden.

Onze bevindingen

Veel valt er bij mij niet te verstevigen en ook achter rimpels is het voorlopig nog even zoeken, maar volgens schoonheidsspecialiste Heidi Lelièvre van parfumerie Maya zal mijn huid veel meer éclat hebben na de behandeling. “Uiteraard zijn de effecten het spectaculairst bij een gerimpelde, slappe huid,” vertelt ze, “maar ik raad het ook dertigers aan die een oppepper kunnen gebruiken na een zwangerschap, langdurige stress of een depressie.”

Ze installeert me in de behandelingsstoel, legt een handdoek over mijn lichaam en doet een kapje rond mijn haar. Ze verwijdert de make-up en brengt een nootje reinigingscrème aan op een elektrisch borsteltje, dat ze zacht over mijn gelaat laat glijden. Een frisse geltextuur met microkorreltjes volgt: dat is de peeling die de huid mooi glad maakt. De laatste restjes product worden met tonic weggenomen, zodat de huid perfect proper is en klaar voor de liftende ampul. Het serum wordt met fladderende vingers verdeeld en dieper ingemasseerd met twee vibrerende stokjes, die veel weg hebben van een elektrische tandenborstel. Alles beweegt en tintelt, een aangename ervaring.

Ondertussen staat de stoommachine al te dampen en krijg ik een warme nevel op mijn gezicht geblazen. Door de warmte gaan de poriën open, zodat het product optimaal wordt opgenomen. Bovendien blijft de massage aangenaam wanneer het product bijna volledig is ingedrongen. Rond de oogcontouren wordt een boterzachte crème licht ingemasseerd. “Dit is typisch Lauder”, weet Heidi. “Welke behandeling je ook kiest, er wordt altijd een bijzondere aandacht besteed aan de oogcontouren.” Na de oogcrème krijgt het gelaat eveneens een romige crème te verwerken, waarbij hals en decolleté niet worden vergeten. Wanneer alles goed is ingetrokken en weggemasseerd krijg ik twee pads onder mijn ogen geplakt en een royaal masker. De pads bevatten een actieve vloeistof die geleidelijk aan wordt vrijgegeven. “Een wondermiddel wanneer je wat te weinig geslapen hebt, net als die ampul!” beweert Heidi enthousiast.

Het masker en de pads moeten toch een tiental minuten kunnen inwerken, en om het wachten te verzachten geeft Heidi mijn handen en armen een beurt met de nieuwe handcrème uit hetzelfde gamma. Een bijzonder rijke textuur die sterk hydrateert en pigmentvlekken zou verminderen. Wanneer de pads en het masker eraf gaan, zouden er normaal gezien nog een tweede ampul en een likje dagcrème volgen, maar we zijn allebei van mening dat ik dat niet meer nodig heb. Een blik in de spiegel toont een mooi glanzende huid, maar het opvallendste vind ik hoe zacht ze wel is: net of ik over een babybuikje wrijf.

Prijs

De Re-Nutriv Intensive Lifting Facial Treatment kost 90 euro en neemt een uur tot anderhalf uur in beslag. Parfumerie Maya heeft ook cadeaucheques om iemand een behandeling te schenken.

Info: Parfumerie Maya, Jean-Baptiste Nowélei 70, 1800 Vilvoorde, tel. 02-251 55 03. De Re-Nutriv Intensive Lifting Facial Treatment wordt uiteraard ook in andere Estée Lauder-instituten aangeboden. Meer info: tel. 02-716 85 11.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content