41

generation why ?

Van X naar Y is niet zozeer een leeftijdsverschil als wel een mentaliteitsverandering, getypeerd door Courtney Loves transformatie van grunge-idool tot glamour-queen. Een ontmoeting met een generatie die niet is wat ze lijkt.

59

de ontwerpers

In de wintermode keren de hoekige en scherpe eighties terug. Aangevuld met een dosis nineties new age-romantiek. Ruime mannenpakken en lange vloeiende jurken. Een speelse verwarring tussen mannelijk en vrouwelijk.

108

beauty backstage

Van zwaar tot zeer zwaar opgemaakte ogen. Uitzinnige kapselcreaties. En veel tatoeages. Tijdens de defilés in Londen, Parijs, Milaan en New York was er één boodschap : make-up kan weer, mag weer, moet weer.

136

een koffer voor Walter

Walter Van Beirendonck toont voortaan zijn kleren wereldwijd in felgekleurde plastickasten ontworpen door Marc Newson. Gesprek met een Australisch designer die vrolijk door het leven surft.

148

adeline andré

?Van de hippies hebben we de lichaamsbevrijding geleerd, maar sindsdien lijken we er alleen maar op achteruit te gaan. Die hele stretch-trend is een marteling voor vrouwen.? Een gesprek met Adeline André. Over het geheim van het derde armsgat.

178

hoog boven Parijs

Na lang zoeken vond de Frans-Zweedse ontwerper Marcel Marongiu in de rue de Rivoli het appartement van zijn dromen. Hij richtte het stap voor stap in met unieke vondsten van rommelmarkten en veilingen, die allemaal een extra Marongiu-toets kregen.

255

de nieuwe gotiek

Thunderbolts and lightning, very, very frightening… Gothic is back ! De meer alternatieve modeontwerpers, regisseurs en popsterren zijn opnieuw bezeten van alles wat duister en mysterieus is.

262

john casablancas

Hij wordt beschreven als een champagnezuipende feestneus en een onverzadigbare vrouwenversierder die ze liefst zo jong mogelijk lust. Zijn Elite Model Agency Group is het machtigste modellenbureau ter wereld. Een portret van John Casablancas.

310

dat siert de mens

Een grote tentoonstelling brengt in Antwerpen een overzicht van de nog jonge geschiedenis van het hedendaags juweel in België. Zes ontwerpers zoeken we op in hun atelier. ?Je hebt een relatie met het metaal.?

360

jewel

Van haar cd ?Pieces of you? zijn al meer dan vier miljoen exemplaren verkocht. Maar Jewel blijft er filosofisch bij : ?Je moet je niet laten meeslepen door het droombeeld van de rockwereld. Het is geen échte wereld.?

368

dahliamania

Hun comeback is een feit : dahlia’s worden weer alom bewonderd. Doordat er duizenden variëteiten van zijn, kan je er alle kanten mee uit, van monochrome bloemstukken tot veldboeketten die barsten van kleur.

390

de vers-regel

Roger Souvereyns heeft bij zijn exclusieve herberg Scholteshof een vorstelijke moestuin. De opbrengst vormt de basis voor de moderne gastronomische bereidingen die hij demonstreert aan de leden van de Weekend Knack Kookclub. Proeft u mee ?

Coverfoto : Ronald Stoops 1 2 3 4

42

148

108

255

262

310

368

374

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content