INDRUKWEKKENDE ITALIAAN

Baas Dominique Lamanna, aan de toog, en chef-kok Vincenzo Regine, achter de toog. © MICHEL VAEREWIJCK

CATEGORIE

ITALIAANS MEGARESTAURANT

KEUKEN 7,5

DECOR 7,5

COMFORT 7,5

SERVICE 7

PRIJS/KWALITEIT

GEPROEFDE MENU 6,5

Brussel kan weer even de schijn ophouden dat de Europese hoofdstad ook een wereldstad is en niet een saaie bureaucratische vestiging. Na het debacle van megarestaurant Midi Station (inmiddels weer open) is er nu Via Lamanna (1500 m2, 230 couverts, 350 m2 terrassen en 300 gratis ondergrondse parkeerplaatsen). Het megarestaurant neemt de benedenverdieping in van een kantoorgebouw aan de Louizalaan – volgens sommigen de Champs Elysées van Brussel’ !

In Via Lamanna begint de dag in de Colazione, waar je van 7.30 tot 10.30 uur welkom bent voor een Italiaans ontbijtbuffet met espresso of caffé latte bereid door een barista. Van 12 tot 15 uur is het rendez-vous in La Piazza, met een welkomstglaasje prosecco, waarna je kunt kiezen uit buffetten en lunchformules (van 10 tot 22,50 euro). Wil je iets mee naar huis nemen, dan kun je terecht in de traiteurwinkel Negozio Gourmet. In de mooie Enoteca hanteert Pascal Mattens de kurkentrekker. Hij stelde een wijnkaart samen met een driehonderdtal referenties, waarbij een collectie grand cru’s uit Piemonte. De wijnen kunnen meegenomen worden of ter plaatse gedegusteerd met Italiaanse hapjes ( stuzzichini, tramezzini, bruschette). Om de Italiaanse keuken in al zijn grootsheid te ontdekken is er het Ristorante Gastronomico. De spijskaart vermeldt traditionele en inventieve Italiaanse gerechten bereid met streekproducten. Maar de prijzen zijn gekruid, want je bevindt je hier op de Louizalaan ! Om te ontstressen is er de Risto Bar Lounge, waar je in clubambiance van een cocktail nipt of snoept van cicchetti fingerfood. Na 23 uur zorgt een dj voor ambiance. Rokers zijn welkom in de salon, waar de beste sigaren en een selectie geestrijke dranken wachten.

Wij kwamen ’s avonds en waren onder de indruk van de grootstedelijke allures, chic zonder bling is de stijl. Er waren twee voorgerechten : een salade van krab en spelt (25 euro) en parmigiana van aubergines gevuld met gerookte provolonekaas (20 euro). Hoofdgerechten waren : tarbot uit de oven met gestoofd selderijhart, venkel en puree van viola-aardappelen (35 euro) en kalfslever op zijn Venetiaans met uien en polenta (25 euro). Appel- en notentaart met korst van zanddeeg en kruidenkaramel verscheen met kaneelijs (14 euro) en chocoladetaart kwam met perensaus en cassata-ijs (15 euro). Alles was van goede kwaliteit.

WWW.KNACKWEEKEND.BE/KNACKRESTO

INFO

VIA LAMANNA

Louizalaan 233-235

1050 Brussel

02 626 16 00

www.vialamanna.com

Lunch : 28 en 35 euro, menu’s van 45 tot 120 euro.

DOOR PIETER VAN DOVEREN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content