In topvorm voor, tijdens en na de wintersporten

De trainingszaal van Materia in Antwerpen, de ideale voor-bereiding voor het skiseizoen.

De ene heeft een passie voor skiën, de andere is bezeten door boarden, over après-ski heerst er meer consensus. En ook het spagebeuren hoog in de bergen telt steeds meer enthousiastelingen. We bereiden ons voor, laten ons ter plekke verwennen, en genieten na.

VOOR

Ik haat fitnessen maar hoor niks anders dan lof over personal trainers David Box en Tiffany Stevens van Materia. Zij zijn onlangs naar een groter pand verhuisd in de Antwerpse Grotehondstraat, om er hun nieuwe concept te ontwikkelen, een gym waar je je helemaal thuis voelt en waar je zowel met een trainer als alleen aan de slag kunt. Het onthaal is warm, het decor verzorgd, en de squats zijn moordend. Via het platform Wellness on the Go van Technogym krijg ik mijn gepersonaliseerde programma op mijn smartphone, vind ik de toestellen terug en kunnen mijn prestaties in de gym (maar ook mijn dagelijkse activiteiten erbuiten) opgenomen worden voor een optimale opvolging. Op weg naar huis zak ik bijna door mijn knieën, de dagen nadien kan ik ze nog amper buigen, maar dan gebeurt het onmogelijke : ik overweeg een abonnement. Vanaf 89,95 euro per maand en 695 euro voor 10 uur personal training.

Info : www.materia-training.com.

TIJDENS

Van bitter kou naar lekker warm, van inspanning naar ontspanning, wat is het toch fijn om na een dagje skiën naar een spa af te zakken. In Club Meddorp Pragelato is er naast het zwembad met een Finse en een traditionele sauna ook een Club Med Spa by Payot, met een eigen hammam en sauna, evenals acht cabines en een ontspanningsruimte. De GO’s (gentils organisateurs) zijn ervaren schoonheidsspecialistes en ook hun chef is een superprofessional die al jaar en dag de wereld afreist met de Franse groep. Zij vertelt me dat elke behandeling hier gebaseerd is op de modellerende massage van 42 bewegingen die Dr. Nadia Payot in de jaren twintig ontwikkelde. Wanneer het mijn beurt is om die te ervaren, probeer ik ze te tellen, maar het lukt me niet. In plaats daarvan springen de woorden van het Belgische brein achter Club Med me te binnen : “Het doel in het leven is gelukkig zijn. De plaats om gelukkig te zijn is hier. Het moment om gelukkig te zijn is nu.” En dat lukt op die massagetafel wel aardig. Naast behandelingen à la carte biedt de spa ook arrangementen aan van drie tot zes dagen. Club Med Pragelato, vanaf 1690 euro per persoon per week met de Fly & Skiformule van Brussels Airlines, transfer inbegrepen.

Info : www.clubmed.be.

NA

Het vakantiegevoel kun je laten nazinderen in L’Institut Aspria by Sisley op de Louizalaan in Brussel, een geslaagde match tussen het chique cosmeticamerk en de stijlvolle gym die op 18 september zijn deuren opende. Ik test er de Phyto-Aromatic Hydrating Facial Treatment (60 minuten, 125 euro voor leden en 135 euro voor niet-leden). Mijn huid wordt volgens de regels van de kunst voorbereid voor het hydraterende masker en de verzorging met een reiniging en scrub, met heerlijk geparfumeerde warme handdoeken tussendoor. En niet alleen mijn gezicht maar ook mijn voeten, nek en schouders worden gemasseerd. Ik heb een zacht babyhuidje én voel me herboren.

Info : www.aspria.be

DOOR DELPHINE STEFENS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content