In synergie met de omgeving

Keuken : 7 i Decor : 7 i Comfort : 7,5 i service : 7 i Prijs/kwaliteit : 7

De Antwerpse Linkeroever is in volle ontwikkeling. Op heel wat plaatsen bouwt men lofts en appartementen en alles wijst erop dat de idyllische plekken aan de Schelde er over tien jaar helemaal anders zullen uitzien. Burcht wist tot op heden het landelijke karakter te behouden. Omdat men in het dorp lage gemeentebelasting en opcentiemen betaalt, is het er fijn wonen. Dat vinden Tanja Vyt en Dimitri Van Berlo in ieder geval. De twee klusten samen in de horeca. Ze werkten onder meer elf jaar in restaurant Preud’Homme aan de Antwerpse Suikerrui en ook nog een tijdje in Sir Kwinten in Lennik. Toen er een geschikte ruimte op de benedenverdieping van een nieuw en opvallend gebouw in Tanja’s geboortedorp Burcht vrijkwam, waagde het duo zijn kans. De ruimte werd met bescheiden middelen eigenhandig ingericht. Het resultaat mag gezien worden. Vooral de comfortabele, rode armstoelen op wieltjes vallen in de smaak. Voor de deur kwam een gezellig terras met rode stoeltjes en een gevlochten loungesofa onder grijze parasols. Het geheel past bij de hedendaagse architectuur van het gebouw en dat geldt ook voor de originele, uitbundig gepresenteerde gerechten van Dimitri Van Berlo. Alles is mooi in evenwicht en het is dan ook nauwelijks een wonder dat men, één jaar na de opening, kan stellen dat Chef’s Table een schot in de roos is. En ook de toekomst ziet er rooskleurig uit, want wanneer al die geplande appartementen en lofts vol met chic volk zitten, zullen er in Chef’s Table plaatsen te kort zijn.

Wij kwamen ’s avonds naar Burcht en vonden het eethuis tegenover frituur De Kaai, in een opvallende constructie met mooie appartementen en een koepelvormige loft op het dak. Tanja ontvangt op een vriendelijke en ongedwongen manier. Dimitri is soms gedeeltelijk te zien via de ingang naar de keuken. Om te laten zien tot wat hij allemaal in staat is, toont een flatscreen in de eetzaal van dichtbij hoe hij in de keuken bordspiegels met saus beschildert en hoe hij zijn gerechten kunstzinnig opbouwt. Zijn kookkunst is gestoeld op klassieke basis en op verse seizoenproducten. Hij bereidt brood, fonds en ijs zelf. De kok presenteert zijn klassiek geïnspireerde gerechten, vol vertrouwde smaken, op een vernieuwende manier. De wijnkaart is in opbouw. Er zijn zes verschillende wijnen per glas.

Door Pieter van Doveren / Foto’s Jan Caudron

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content