In een oogwenk

Total Eye Lift oogserum, Clarins, 57 euro voor 15 ml. © GF

Nu we verplicht zijn om een mondmasker te dragen, zijn alle blikken gericht op onze ogen. Maar de huid rond de ogen is broos, ziet er sneller moe uit en vertoont als eerste tekenen van veroudering. Tijd voor een opkikker.

We knipperen 10.000 keer per dag met onze ogen en gebruiken daar maar liefst 22 spieren bij. De huid rondom de ogen mag dus best een beetje in de watten worden gelegd. De eerste tekenen van ouderdom en vermoeidheid worden al zichtbaar op 25-jarige leeftijd. Uit een onderzoek van Clarins dat in zes verschillende landen is uitgevoerd onder 6000 vrouwen van alle leeftijden, blijkt dat 79% speciale aandacht besteedt aan de oogcontour en crèmes gebruikt die donkere kringen en wallen zouden vervagen, expressielijntjes verminderen en oogleden een beetje liften. “Een belofte die we willen nakomen dankzij het effect van mimosawas”, aldus Marie-Hélène Lair, directeur wetenschappelijke communicatie van Clarins. “Het organische harungana-extract werkt op lange termijn door de collageensynthese te stimuleren. Het is net zo efficiënt als retinol, dé referentie als het gaat om stoffen die veroudering tegengaan, terwijl het veel zachter is voor de huid”.

Stick Optim-Eyes Refresh, Filorga, 29,90 euro voor 12,50 ml.
Stick Optim-Eyes Refresh, Filorga, 29,90 euro voor 12,50 ml.© GF

Bij Filorga kan de nieuwe stick, die vooral werkt op tekenen van vermoeidheid door slaapgebrek of als gevolg van blauw licht door beeldschermen, op elk moment van de dag worden gebruikt. Dankzij het hyaluronzuur heeft hij een beetje het effect van een ijsblokje. De onzichtbare micropoeders zorgen dan weer voor een stralende blik. Nog een tip voor een frisse oogopslag: de oogcontourfluïde van Sisley, die een applicator heeft met ceramide om de gelaatstrekken glad te strijken. De formule, die vrij is van etherische oliën om het risico op allergieën te beperken, is geparfumeerd met rozenwater.

Black Rose oogcontourserum, Sisley, 115,50 euro voor 14 ml.
Black Rose oogcontourserum, Sisley, 115,50 euro voor 14 ml.© GF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content