In een boomhut slapen bij Coucoo Grands Chênes

Locatie: In het groene Picardië, op een halfuur rijden van Parijs en daarmee een ideale uitvalsbasis voor een citytrip.

Ideaal voor: Rustzoekers en natuur- liefhebbers met zin voor avontuur.

Stijl en inrichting: Je logeert in een boomhut, zo’n acht meter boven de grond. De hutten zijn zo ontworpen dat ze opgaan in de natuurlijke omgeving en zijn gemaakt van ecologische materialen. Je gaat naar boven met een trapladder en verplaatst je tussen de twee units (het woongedeelte en de spa met hot tub) op een loopbrug. Onze hut is eenvoudig, maar stijlvol ingericht. Tenslotte draait het hier niet om het design, maar om het uitzicht. In je hut voel je je door de grote ramen rondom een beetje alleen op de wereld.

Service en activiteiten: Je kunt gaan golfen, het bos verkennen, fietsen huren of een wandelroute volgen, maar wij kwamen om van de rust te genieten en hadden een dik boek meegebracht. Jammer genoeg was het te koud om op het dakterras te zitten, maar lezen met een fantastisch uitzicht op de bossen heeft ook zijn charmes.

Kamers: Wij sliepen in de Cabane Spa Origin, die voorzien is voor twee personen, maar er zijn ook cabins voor gezinnen en hutten met of zonder jacuzzi.

Eten en drinken: Het eten wordt verzorgd door een lokale leverancier, die uitsluitend met biologische streekproducten werkt. Je diner wordt geleverd in een picknickmand die je zelf naar boven takelt. Wat je voorgeschoteld krijgt, is geen grote luxe of verfijnde keuken, om praktische redenen is het ook een koude maaltijd, maar wel erg lekker en supervers. Jammer genoeg alleen wat te weinig: mijn zus en ik zijn geen grote eters, maar gingen toch met honger van tafel.

Waar voor je geld: Een nachtje in de hut met twee personen kost 320 euro en voor dat geld mag je ook wel wat verwachten. Helaas waren er te veel kleine foutjes om die hoge prijs te rechtvaardigen. Zo ontvingen we in onze picknickmand wel een flesje wijn, maar geen kurkentrekker. Die was vast in de keuken achtergebleven, bij de boter voor bij de kaas en het tweede voor-gerecht, die ook ontbraken. Ook een kop thee of koffie zat er niet in, want het koffieapparaat bleek stuk. Tel daarbij een hongergevoel en we moeten besluiten dat de prijs aan de hoge kant is. Aan de andere kant: je zult nooit meer zo goed slapen. En als natuur en rust de nieuwe luxe zijn, zit je nergens beter dan hier.

In een boomhut slapen bij Coucoo Grands Chênes

Cabanesdesgrandschenes.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content