Strikt genomen is 1 januari ‘een dag als een andere’, toch blijft het voor de meesten onder ons een beetje een nieuwe start. Het feestgedruis is gaan liggen, de wensen zijn uitgewisseld en de goede voornemens zijn nog niet vergeten. Elk jaar ben ik er weer blij om dat ik me niet meer hoef voor te nemen om te stoppen met roken, dat deed ik acht, of was het negen jaar geleden al. Ik neem me dit jaar een pak andere dingen voor, maar ervaring heeft geleerd dat het wijzer is daar geen grote mond over op te zetten. De beer en het vel van die beer indachtig.

Bij Weekend Knack blijft het zeker niet bij goede voornemens. We hebben concrete plannen voor wat een bijzonder jaar moet worden. Weekend Knack verscheen voor het eerst in 1983, we vieren dus onze 25e verjaardag. We doen dat met een feest en een speciaal verjaardagsnummer dat op 9 april verschijnt.

Zelfs sporten staat dit jaar op het programma. Op pinkstermaandag zullen de straten van Kortrijk weer overrompeld worden door de 1500 deelneemsters van de derde Weekend Knack Ladies Run (een stadsloop van vijf of elf kilometer). U hebt echt geen excuus om de loopschoenen aan de kant te laten staan : met het Start to Runprogramma bent u in tien weken klaar om vijf kilometer te lopen. Ik kan het weten. Ondanks het feit dat ik al jaren weinig geloofsbrieven in de sport kan voorleggen, heb ik die vijfduizend meter gemakkelijk gehaald. In mijn ‘nieuwjaarse’ overmoed lijkt elf kilometer mij wel wat, maar dat vertel ik voorlopig niet verder.

Met de organisatie van Fashion Weekend, een internationale wedstrijd voor jong modetalent, in oktober en met de verkiezing van de Designer van het jaar (in samenwerking met de Stichting Interieur) zal Weekend Knack zich ook dit jaar weer positioneren als trendsettend magazine.

Het belangrijkste blijft natuurlijk dat we u elke week een goed blad bezorgen. In dit eerste nummer van het jaar brengen we u een vooruitblik op de trends en de gebeurtenissen die er in 2008 aankomen. Van nieuwe reistrends (“Verder, chiquer, goedkoper”, pagina 48) tot de spektakelarchitectuur voor de Olympische Spelen (“Bouwen aan China”, pagina 46). Van de recentste culinaire richtingen (“Wat ligt er nu weer in mijn bord”, pagina 56) tot de cross-over tussen mode en design (“Leentjebuur”, pagina 26). Van kleurloze pigmenten in de futuristische make-up (“Stamcellen & vlinders”, pagina 28) tot de culturele revival (“Mag het iets meer zijn ?”, pagina 8).

Op de cover prijkt Elise Crombez. Dat is niet ongewoon. De West-Vlaamse Elise – uit Koksijde om precies te zijn – draait nu al jaren mee als internationaal topmodel en kan haar covers – van Vogue tot Weekend Knack – al lang niet meer op één hand tellen. Nieuw is wel dat ze hier voor het eerst poseert als uithangbord van Models against Aids in een T-shirt van het mondiale H&M-project Fashion against Aids (“Lang leve het leven”, pagina 22). Geëngageerd en modieus het jaar inzetten, daar zijn we helemaal voor. In naam van de redactie : onze beste wensen voor 2008.

trui.moerkerke@knack.be

TESSA VERMEIREN BLIJFT BLOGGEN !

Op www.weekend.be

Trui Moerkerke

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content