“Iedereen staat met een hoed”

© GF

Josje Huisman, ooit bekend van K3, kan meer dan zingen. Dit najaar brengt ze samen met het Belgische modelabel Xandres een hoed uit.

“Vijf jaar geleden zocht ik een creatieve uitlaatklep. Ik wilde iets maken. Ik ben toen in Antwerpen een opleiding tot modiste gaan volgen. Drie jaar lang, in avondschool. Iedereen zou een hoed moeten hebben, al is het maar voor een speciale gelegenheid. Zelf draag ik mijn hoeden dagelijks.”

Staat iedereen er ook mee?

“Ja, er zijn alleen wat dingen waar je best rekening mee houdt als je een hoed koopt. Om te beginnen: ga naar een winkel waar ze je kunnen adviseren. Draag je haar zoals je het altijd draagt. En investeer in een veelzijdig stuk dat bij veel past. Je ziet tegenwoordig meer mensen met een hoed op. Dat maakt het straatbeeld toch leuker.”

Hoe ben je tot het ontwerp van de hoed voor Xandres gekomen?

“Hun najaarscollectie zit vol uitgesproken stoffen: ribfluweel, ruiten, wol… Daarom heb ik gekozen voor een sobere, ronde vorm in zachtroze vilt, zodat die gemakkelijk te combineren is en het niet te druk wordt. Ik vind het ook leuk dat er maar honderd, genummerde exemplaren van gemaakt zijn. Het is geen massaproduct. Zo hebben we ons echt kunnen focussen op de kwaliteit.”

Prijs: 139 euro. Beschikbaar in de winkels van Xandres en online op xandres.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content