Ja, het was lachen toen Astrid, een van de Vlaamse Hollywoodvrouwen uit het gelijknamige VTM-programma, liefdevol over haar glimmende jeep wreef en deze in een soort Engels met Antwerps accent lijzig omschreef als Pimped out Jeep truck mobile. Onder mijn Facebookvrienden waren er die zich afvroegen of zoveel onnozelheid wel echt kon zijn. Hadden de programmamakers niet gewoon een actrice ingehuurd om het Hollywoodcliché van de gold digging jonge vrouw met de oudere rijke man neer te zetten ? Maar ach, het is niet echt een kwestie die nader onderzoek verdient. Bovendien kunnen we dan wel lachen met dit soort gewichtloze Astridjes (letterlijk en figuurlijk), ondertussen nemen we zelf steeds meer clichés over uit Amerikaanse films of rechtstreeks van Hollywoodsterren.

Zo kunt u dezer dagen haast geen pompoen meer vermijden. Net als Nancy Boerjan in haar Supermamablog over Halloween – te lezen op weekend.be – had ik er een paar jaar geleden geen bats van geloofd. Halloween bij ons ? No way. Genoeg griezelfilms en merchandising later is Halloween ook bij ons een blijver.

In het romantische genre is er dan weer het hernieuwen van de huwelijksbeloften. Will Smith, Heidi Klum, Jennifer Lopez en Robert De Niro hebben het gedaan. Topmodel en tv-figuur Klum en haar zanger/echtgenoot Seal doen het elk jaar. Dit keer was er een ceremonie op een Mexicaans strand, in het bijzijn van hun vier kinderen en tientallen vrienden. De dresscode omvatte smokings en witte jurken. Ook Mariah Carey, nog maar twee jaar getrouwd, organiseerde al een vow renewal party. Dat huwelijken van beroemdheden of huwelijken tout court, vaak geen eeuwig leven beschoren zijn, kan de pret niet drukken. Moet het verbazen dat de Amerikaanse trouwfeestindustrie al handig op het fenomeen inspeelt met allerlei feestpakketten ? Vergeet dus onze jubileums of huwelijksverjaardagen, voor u het weet zegt u tegen uw wederhelft elk jaar opnieuw “Ja ik wil, nog steeds.”

Babyborrels kennen we ondertussen, maar babyshowers, recht uit series als Sex and the City, komen eveneens overgewaaid. Het gaat dan om feestjes georganiseerd vóór de geboorte, niet door de zwangere vrouw zelf, maar door haar vriendinnen. Die babyshower is de glamourversie van een koffieklets, met veel cadeautjes voor moeder en kind-in-de-dop. Het concept lijkt me nogal on-Europees. Wij wachten met feesten tot we zeker zijn dat alles goed is verlopen. Het valt echter ten zeerste te betwijfelen of onze nuchtere inborst op zal kunnen tegen de Hollywoodromantiek.

Behalve die babyshowers zijn aan de andere kant van de oceaan nu Gender Reveal Parties een nieuwe trend. Dit zijn feestjes ergens halfweg de zwangerschap, om aan te kondigen of het een jongen dan wel een meisje wordt. Er komt een buitenmaatse slagroomtaart op tafel, die dan bij het aansnijden het Grote Geheim prijsgeeft : de vulling (roze of blauw) verraadt het geslacht van de baby. Onder applaus en oh’s en ah’s van de aanwezigen. Mocht u het willen zien om het te geloven, tik dan Gender Reveal Party in op You Tube.

trui.moerkerke@knack.be

Trui Moerkerke

Vergeet die jubileums of huwelijks-verjaardagen, voor u het weet zegt u tegen uw wederhelft elk jaar opnieuw “Ja ik wil, nog steeds.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content