Icoon aan de pols

’s Werelds eerste polshorloge werd opgefrist met een gestroomlijnde look en snel verwisselbare polsbanden. Wat moet je weten over de Santos de Cartier?

1

Horlogemaker Louis Cartier ontwierp het horloge in 1904 op vraag van de Braziliaanse luchtvaartpionier Alberto Santos-Dumont. In de lucht waren zakhorloges immers weinig praktisch, waarop Cartier het eerste echte polshorloge bedacht.

2

De oorspronkelijke Santos de Cartier was uitgerust met een leren polsband, het was de eerste keer dat het materiaal gebruikt werd in de horlogerie.

3

De rechthoekige kast was geïnspireerd op het geometrische Parijse landschap na de heraanleg van de stad door Georges-Eugène Haussmann en de bouw van monumenten als de Eiffeltoren. Anno 2018 is ze beschikbaar in staal, roze of geelgoud en in geelgoud met staal.

4

De acht schroeven verwijzen naar de gouden eeuw van de architectuur en de staalconstructies uit het begin van de twintigste eeuw, zoals de bruggen over de Seine. Nieuw was dat Cartier functionele elementen een esthetische rol gaf.

cartier.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content