Huren of houden

© GF/ dressr

Nieuwe kleren hoef je niet noodzakelijk te kopen, zo bewijzen deze twee nieuwe kledingverhuurinitiatieven.

Dressr

Wie? Caroline Cecile Baeten zocht jarenlang naar een manier om haar liefde voor mode, bezorgdheid over de planeet en zin voor ondernemen te verzoenen. Nu stelt ze met trots de geboorte van Dressr voor.

Wat? Een digitaal kledingplatform waar je een abonnement kunt nemen op kleren van Belgische modemerken. Afhankelijk van je formule kun je twee tot vier stuks per maand uitlenen.

Waarom? “Ik wilde iets oprichten dat de modesector op een positieve manier verandert”, zegt Baeten. “Omdat we een grote impact willen creëren én een leuke ervaring willen aanbieden, houden klanten de stukken minstens 25 dagen bij voor ze aan het wisselen slaan. Zo kunnen we het transport – en dus de CO2-uitstoot – beperken.”

Vanaf 39 euro per maand, dressr.be

Dress to impress

Wie? Het Belgische merk Essentiel Antwerp lanceert eind mei een unieke verhuurservice om het merk toegankelijk te maken voor iedereen. Het slaat daarvoor de handen in elkaar met Samsung Airdresser.

Wat? Cocktailjurken in felle kleuren, sexy modellen en satijnen stoffen zullen te vinden zijn in de nieuwe capsulecollectie Dress to impress die Essentiel Antwerp speciaal uitbrengt voor de lancering van hun project.

Hoe? Het merk verhuurt de jurken vanuit hun vier winkels in België en online. Voor trouwfeesten, party’s en terrasjes kun je voor vier dagen een cocktailjurk uitlenen. Na de verhuur wordt de jurk in de winkel weer opgefrist met de Samsung Airdresser, voordat die opnieuw in de rekken belandt.

Vanaf 27 mei tot en met 1 juli 2021, essentiel-antwerp.com

Het volledige interview met Caroline Cecile Baeten lees je op weekend.knack.be/dressr

Huren of houden
© GF/ essentiel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content