Thuis werken is geen uitzondering meer. De nieuwste bureau-apparatuur vraagt weinig ruimte, is licht verplaatsbaar en prettig om te zien. Ze integreert moeiteloos, zelfs in het kleinste interieur.

1

Waarom zou een computer niet mooi, frivool, kleurrijk of extravagant mogen ogen? iMac-bedenker Steve Jobs was altijd al een designfreak. Zelfs van in het prille begin, toen hij begon met home computers ineen te knutselen in zijn garage. Dus ook voor de in vele kleuren verkrijgbare iMAC, die het bedrijf weer uit de rode cijfers haalde en de Apple weer deed blozen. Hier een iMac in groene versie, met muis en toetsenbord (richtprijs: 50.000 fr., Apple).

De compacte computertafel ‘Helsinki’ staat op wieltjes en is mooi afgewerkt met poederlak (27.780 fr., Polygones). De aluminium stoel ‘Ginger’ is een ontwerp van Marizio Peregalli voor Zeus (7735 fr., Polygones). Verder een papiermand in grijs metaal (1400 fr.) en links vooraan: opbergdozen van Habitat (845 fr. en 875 fr.).

2.

Een Windows CE-machine met eigen(aardige) trekjes: de Vadem Clio is van afmetingen een subnotebook, maar door de fabrikant als handheld omschreven. Clio heeft een scherm dat om zijn as draait. Daardoor kan je de Clio rechtop voor je stellen. Of je kan dat scherm over het toetsenbord plooien en met de bijgeleverde stift rechtstreeks op het scherm tekenen. Of een nota schrijven, want Clio heeft ook schriftherkenning meegekregen (richtprijs: 48.350 fr., ATC).

Groot gecapitonneerd kussen van Anker Bedding (8800 fr.). Tafel-poef ‘Asmir’ van Casa Milano (zie pag. 89). Kartonnen map en draagtas in vilt van Habitat (675 fr. en 450 fr.).

3.

Modern bureaugerief spaart op ruimte. Dit toestel doet dat in de hoogte: ultra plat (4 cm) en ultra licht (1,5 kg), levert de FB636U scanner van Canon nochtans een resolutie af van 600 x 1200 punten. De ‘U’ in zijn naam beduidt dat hij een USB-aansluiting heeft: herrie met de printer om het gebruik van de parallelle poort behoort dus tot het verleden. Die USB-poort levert de FB636U ook stroom, zodat een aparte adapter niet meer hoeft (richtprijs: 6490 fr., Canon).

Onder de scanner ligt een grote mauve map van Habitat (995 fr.).

4.

Met zijn digitale fotocamera DC240i Zoom in een kleurig kleedje volgt Kodak het voorbeeld van Apple met zijn iMac. Het toestel is verkrijgbaar in blauw, paars, groen, rozerood en oranje (richtprijs: 27.000 fr., Kodak). De met stof geklede mappen en het schriftje zijn van Habitat (595 fr., 995 fr. en 95 fr.).

5.

De Apple iBook met poweradapter, de ‘draagbare iMac’, is voorzien van een batterij waarmee zes uur kan worden gewerkt. Hij kan ook worden uitgerust met Apple’s nieuwe draadloze netwerkvoorziening ‘AirPort’ om zonder kabels te kunnen websurfen en e-mailen. De iBook heeft een TFT-beeldscherm (12,1 inch) een PowerPC G3-microprocessor, 56K-modem, ingebouwde 10/100BASE-T Ethernet-netwerkaansluiting, cd-romspeler en twee ingebouwde antennes en interne sleuf voor de nieuwe draadloze AirPort-netwerkkaart (richtprijs: 76.000 fr., Apple). Op de achtergrond: schriftjes van Habitat (95 fr. per stuk).

6

Een ingenieus hulpje is de Cross Digital Writer: aan de ene kant balpen, aan de andere kant een polymeer stiftje om het touch screen van de organizer of palmtopcomputer mee te bedienen. Hoef je niet telkens eerst je eigen pen op te bergen en dan de stift van je palmtop uit zijn bergplaats te peuteren. (richtprijs: 1800 fr., Cross).

Daarnaast een iMac-muis en onderaan een design mouse-pad van Ella Doran (460 fr., Polygones).

7 & 8

Digitaal en draadloos telefoneren op de werkplek en omgeving: Skala is de nieuwste DECT-telefoon van Philips en is beschikbaar in diverse levendige kleuren (richtprijs: 5000 fr., Philips). Groot kussen van Anker Bedding (zie pag. 81 fr.). Theekopje ‘Coco’ van Habitat (kop 139 fr., schotelje 125 fr.).

De zetel ‘Big’ op de foto onderaan is een creatie van Paola Novaone voor Casa Milano. Hij is bekleed met een afneembare hoes in wit linnen (63.777 fr., Instore). Op de achtergrond: een Axion 15 inch LCD-monitor (zie pag. 90). Trui van Byblos.

9

Compact als hij is, vindt de combi 14PV 340 van Philips in elk kantoor wel een hoekje waar hij terecht kan. Hij is tegelijk tv- toestel, VCR en, door zijn ingebouwde klok, ook een wekker. Hou je niet van zwart, dan bestel je gewoon de zilveren versie (richtprijs: 17.999 fr., Philips).

Het toestel staat op een grote, verrijdbare tafel-poef ‘Asmir’. Die heeft wieltjes aan een kant en is bekleed met een afneembare textielhoes. Design: Paola Navone voor Casa Milano (120×120 cm, 34 cm hoog, 30.000 fr., Tradix).

Kartonnen opbergmap van Habitat (645 fr.). Naast de poef staat een aluminium koffer ‘Claysmore’ (4995 fr., Willemen Koffers). Zetel ‘Big’ (zie pag. 86). De staande lamp ‘Tegola’ is een ontwerp uit 1977 van Bruno Gecchelin voor Blu Italia (21.400 fr., Tradix).

10

Een waar mobiel kantoor: met de Nokia Communicator 9110 kan je niet alleen telefoneren (ook handenvrij en met koptelefoontje) en SMS-berichtjes versturen, maar ook faxen en e-mailen. Je kan er ook mee netsurfen, zowel via het www, met FTP of zelfs via Telnet (richtprijs: 37.000 fr., Nokia).

11

Een lichtgewicht en een zware jongen tegelijk: de Portégé 7020CT van Toshiba koppelt hoge prestaties aan ultra-portabiliteit. Hij is 2,5 cm dun, weegt 1,8 kg, heeft een Pentium II-processor van 366 MHz aan boord en een actief (TFT) scherm van 13,3 duim. (richtprijs: 146.500 fr., Toshiba).

Hoofdkussen ‘Veneto’ en rolkussen ‘San Marco’ van Chris by Chris Mestdagh for Anker Bedding (2090 fr. en 3700 fr., Anker Bedding).

12

De 15 inch LCD-monitor van Axion neemt weinig plaats in, oogt mooi, is zuinig in elektriciteitsgebruik (en dus goed voor het milieu) en respecteert de apparaten – en wezens – rondom hem, die gevoelig zijn voor elektromagnetische straling. (richtprijs: 48.250 fr, ATC).

Achteraan opbergdoosjes voor floppy’s (Habitat, 795 fr.). Muismat van Ella Doran (Polygones, 460 fr.).

M.m.v. Guido Meuleman / Styling Sonja Mertens / Foto’s Diane Hendrikx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content