Ligging RESIDENTIëLE WIJK VAN TOURRETTES-SUR-LOUP, EEN HALFUUR RIJDEN VAN NICE

sfeer GERESTAUREERDE BOERDERIJ MET EIGENTIJDSE INRICHTING

reistijd ANDERHALF UUR VLIEGEN NAAR NICE, EEN HALF UUR RIJDEN

prijS / KWALITEIT NIET GOEDKOOP

Op een steenworp van Tourrettes-sur-Loup, op de beboste, glooiende hellingen die naar de Middellandse Zee aflopen, is Sandrine drie jaar geleden met de charmante bed and breakfast Histoires de Bastide begonnen. De voormalige medische afgevaardigde had er na tien jaar doktersbezoeken schoon genoeg van en wilde een ander leven beginnen. “We hadden veel in B&B’s overnacht en chouchouter les gens is nu eenmaal mijn ding. Toen we hier passeerden, wisten we het meteen : er zat potentieel in de tweewoonst, hoe onderkomen die er bij een eerste bezoek ook uitzag. En omdat ik ook dol ben op decoratie, heb ik mijn ideeën hier vorm kunnen geven”, vertelt de Française bij een bakje koffie.

In de praktijk werden veel van de binnenmuren die de kleine kamertjes omsloten weggehaald, zodat grotere ruimtes ontstonden met badkamer én een apart toilet, want dat laatste vond de gastvrouw een must. Het gastenverblijf, dat op de plaats van een achttiende-eeuwse relais de chasse van de graaf van Villeneuve ligt, kreeg een eigentijds, wat voorspelbaar interieur mee met sisaltapijten, en muren in wit en grijs. Her en der ligt zinken tuinmaterieel dat voor een charmante, huiselijke sfeer zorgt. De betegelde badkamer met zijn douche met glazen wand is een voorbeeld in zijn genre. Elk van de vier kamers kreeg de titel van een roman van Marcel Pagnol mee. Wij brachten de nacht door in Le Temps des Secrets, die aan de oostkant een privéterras heeft waar men bij lekker weer het ontbijt kan nemen.

Achter het huis ligt er een grote tuin met olijfbomen waar elk van de kamers op uitkijkt. ’s Morgens krijgen we op ons terras een heel fraai ontbijt geserveerd met vers fruitsap, een halve pompelmoes met voorgesneden partjes, een blokje witte kaas met ahornsiroop, broodjes en croissants met zelfgemaakte confituur. Maar verwacht bij uw verblijf niet hetzelfde : de gastvrouw maakt er een erezaak van om elke ochtend een wisselende, kleine verrassing op te dienen.

TIP

Een bezoek aan Saint-Paul de Vence, een kwartier verderop.

Histoires de Bastide telt vier kamers die tussen 150 euro (laagseizoen) en 210 euro (grootste kamer in hoogseizoen) kosten. Voor het ontbijt wordt 15 euro gevraagd.

Histoires de Bastide, Chemin du Moulin à Farine, F-06140 Tourrettes-sur-Loup, Frankrijk, www.histoiresdebastide.com, +33 493 58 96 49, +33 667 79 08 73

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content