Huisdieren toegelaten

© GF

Om zijn cruisecollectie 2019 voor te stellen, nodigde Louis Vuitton pers, klanten en celebs uit in het pittoreske Zuid-Franse Saint-Paul-de-Vence, een inspirerende plek die een en al kunst uitstraalt. Het openluchtdefilé vond plaats in de Fondation Aimé Maeght, die in de jaren 60 opgericht werd door Marguerite en Aimé Maeght, galeriehouders uit Parijs. Deze tempel van hedendaagse kunst werd ontworpen door de Catalaanse architect Josep Lluís Sert, die in zijn beginjaren samenwerkte met Le Corbusier. Voor de aankleding van dit gebouw kon hij rekenen op de medewerking van schilders en beeldhouwers zoals Miró, Giacometti, Chagall en Bury. “Ik ken deze plek al 25 jaar en kom hier geregeld. Het is altijd een boeiende ontmoetingsplaats voor kunstenaars geweest. Een plek met een ziel, waarbij de installaties verbonden zijn met de natuur en de seizoenen”, aldus creatief directeur Nicolas Ghesquière.

Tijdens het defilé laveerden de modellen door het Joan Miró-labyrint, tussen beeldhouwwerken en keramiek. Ze waren gekleed in outfits die varieerden van geometrisch en driedimensionaal tot licht en beweeglijk, telkens in een verrassende materialenmix waarbij het dambordmotief de rode draad vormde.

De avond werd sfeervol ingezet door de Franse artiest Woodkid, die een liveperformance gaf in de Giacometti Courtyard. Jennifer Connelly las voor uit de bi-ografie Grace: een memoire. Geen toeval: tijdens dit event werd de samenwerking met Grace Coddington aangekondigd. Grace is al jaren artistiek directeur van de Amerikaanse Vogue. Naast haar liefde voor mode is ze een echte dierenliefhebster, twee passies die ze deelt met Nicolas Ghesquière. Voor Louis Vuitton creëerde ze een accessoirelijn. Op de tassen prijken tekeningen van haar Perzische katten – Pumpkin en Blanket – en van Leon, de hond van Nicolas Ghesquière. Ze duiken op tussen de monogramprints. De capsulecollectie bevat ook nog wollen dekens en zijden pyjama’s en zal vanaf 26 oktober te koop zijn in de Louis Vuitton-boetieks en via de e-shop. De hele cruisecollectie 2019 is vanaf november 2018 te koop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content