Aanbod

Ego Sum is een skin care centre voor mannen. “Dat klinkt wat neutraler”, geeft zaakvoerder Lily Kockelkoren (44) toe. Nadat ze tien jaar een modellenbureau leidde, gaf ze personal styling-advies aan zakenmensen en horecapersoneel wat betreft kleding, houding, huid- en lichaamsverzorging. In 1995 startte Kockelkoren met Cosmeceutics, gespecialiseerd in peelingtoestellen die de gelaatshuid microscopisch afslijpen (microdermabrasie). Dit voorjaar volgde dan Ego Sum. U kan u ook er terecht voor vochtregulerende en antistressbehandelingen, acne- en littekenbehandelingen, en lymfdrainages. Voorts voor peeling, pakking, massage, epileren en manicure. Zelf kies ik voor een face stimulator en calco-masker, gevolgd door een bio-energetische massage en een peeling met zeezout.

Onze bevindingen

Ego Sum ligt in het groene grensgebied en is huiselijk ingericht: gezellig, met pastelkleuren en geurkaarsen, maar zonder franje. Het centrum werkt op afspraak, zodat je geen andere klanten kruist. We komen er meteen tot rust. Ik heb niet veel tijd, maar dat is Kockelkoren gewend: vooral drukbezette zakenlui lijken Ego Sum te bezoeken. Nadat we samen een invididueel en ingekort programma vastleggen, trek ik een kamerjas aan in de piekfijne badkamer. Even later lig ik op de verzorgingstafel voor de face stimulator. Op de achtergrond speelt ontspannende muziek. Nadat Kockelkoren een frisse gel aangebracht heeft, behandelt ze de boven- en onderliggende gelaatsspieren met twee elektrische pennen. Hun impulsen verstevigen de spieren, terwijl deze alternatieve lifting-techniek ook verslapte oogleden behandelt. Ondanks een lichte prikkeling en het komisch trileffect op de huid, val ik haast in slaap. Een halfuur later is mijn gezicht frisser, gezonder en zie ik er uitgeslapen uit. Daarna wordt, bovenop een planten- en vitaminecrème, een voedend masker met kalkstrips gelegd. Ertussen ligt een gaas, zodat ik net een mummie ben. Alleen mijn neusgaten blijven vrij. Na een kwartier wordt het verharde masker gewoon afgenomen en is mijn huid soepel als nooit tevoren. Zelfs drie dagen later staar ik verbaasd naar het opmerkelijke resultaat. Bovendien werkt de behandeling heerlijk ontspannend.

Ik ben dan klaar voor een bio-energetische rugmassage, een combinatie van reiki (op basis van shakra– of energiepunten) en een traditionele oliemassage. Het reiki-gedeelte zegt me weinig, maar na de massage, waarbij vooral onderrug en schouders bewerkt worden, voel ik me licht en ontspannen. Het programma eindigt met een therapeutische lichaamspeeling op basis van wit zeezout. Kockelkoren behandelt snel en grondig armen, rug, schouders, benen, billen en voeten. Achteraf ben ik zo glad als een glijbaan. Bovendien is er van huidirritatie, in tegenstelling tot bij andere peelings, geen sprake. Na een verkwikkende douche, brengt Kockelkoren een voedende bodylotion aan. Tot slot krijg ik, zoals alle klanten, een glaasje champagne aangeboden. Een oppepper die na zoveel zorg eigenlijk niet hoefde.

Prijs

Skin peeling: 2650 fr. (60 min.) of 1600 fr. (30 min.) Face stimulator: 3250 fr. (60 min.) Cristallina-behandeling met massage: 3000 fr. (60 min.) Bio-energetische massage: 2650 fr. (60 min.) Lichaamspeeling: 3500 fr. (60 min.)

Ego Sum, Heesstraat 140, 3740 Hees-Bilzen, Tel. 012-45 30 96. Behandeling op afspraak maandag, woensdag en vrijdag tussen 9 en 19 uur, dinsdag en donderdag tot 21 uur.

Wim Denolf/Foto’s Lies Willaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content