How slow can you go

1 © GF/Auberge Resorts Collection

Nog 3 nieuwe adressen waar traagheid centraal staat.

1–Terug naar de bron

Hacienda AltaGracia in het zuiden van Costa Rica opende de deuren pas in november en werd door Condé Nast al benoemd tot een van de vijftig beste resorts ter wereld. Het domein van het nieuwe vakantieoord telt vijftig casitas, een tiental paardenstallen, een tropisch woud, een heuse koffieplantage en een eigen biologische boerderij. De kroon van het resort is een uitgebreid wellnesscentrum van het New Yorkse The Well, waar gasten kunnen genieten van allerlei holistische sessies, van gongbaden tot meditatielessen.

Vanaf 1089 euro per nacht,

aubergeresorts.com/altagracia

2–Vamos a la playa

“Dit gaat verder dan wellness, het is haast een catharsis.” Als we de mensen achter het luxueuze eco-resort Playa Viva mogen geloven, kom je van een verblijf op het Mexicaanse strand van Juluchuca als een ander mens terug. Met een reeks gloednieuwe hutten in bamboe met zicht op zee wil het resort inzetten op rust en zelfzorg. Het eten komt van lokale boerderijen, je neemt er deel aan yogasessies of boekt een massage, of helpt bij het terugplaatsen van schildpadjes in de zee.

Vanaf 162 euro per nacht,

playaviva.com

3–De kracht van reflectie

Hoewel het Thaise Phuket in de eerste plaats misschien om zijn nachtleven bekendstaat, staat het gloednieuwe resort Veya net volledig in het teken van traagheid en rust. Het vakantieoord omschrijft zichzelf als een plek waar je opnieuw leert connecteren met jezelf, anderen en de natuur. Door allerhande sportieve maar ook meditatieve activiteiten aan te bieden, en in de tussentijd gezonde voeding te serveren, zet het resort in op welzijn in al zijn betekenissen. De omliggende natuurpracht doet de rest van het werk.

Vanaf 327 euro per nacht,

veya.banyantree.com

2
2© GF/Kevin Steele
3
3© GF/Veya Banyan Tree

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content