Het jaar van het Paard begint op 1 februari 2014 en eindigt op 18 februari 2015. Het wordt sterk beïnvloed door het element Hout. Dat stimuleert de creativiteit, vergroot de wil om te slagen en creëert een haast constante hang naar actie. Volgens de Chinese horoscoop brengt 2014 verbeeldingskracht, actie en nieuwe paden.

RAT

Het vertrouwen dat u de voorbije weken hebt verdiend, kan ervoor zorgen dat u op het werk meer verantwoordelijkheid krijgt. Alleen moeten Ratten nu bewijzen dat ze dat aankunnen, want in de eerste weken van het nieuwe jaar zal het tempo meteen hoog liggen. In uw gevoelsleven hebben uw partner en naasten uw goede voornemens serieus genomen. Vergeet dat niet.

BUFFEL

Op het werk blijft alles rustig. Nieuwjaarswensen en recepties, maar nog geen woord over de wijzigingen of promoties waarvan eind vorig jaar sprake was. Buffels moeten zich nochtans geen zorgen maken. U hebt de juiste troeven in de hand om het verschil te maken. In de liefde geniet u samen met uw partner van de kleine dingen. Vrijgezellen staan in de belangstelling.

TIJGER

Voor Tijgers wordt het moeilijk om te ontsnappen aan de klassieke bijeenkomsten na de jaarwende. Nochtans zou u niets liever doen. Misschien moet u zich eens van een andere kant laten zien. Op het werk zal het u krediet opleveren. In uw gevoelsleven geniet u met volle teugen van uw populariteit. Partner, naasten of vrienden : het lijkt alsof iedereen u absoluut in de buurt wil.

KAT

Voor Katten begint deze periode met een paar problemen, maar vanaf zondag 5 januari klaart de hemel op. Dan kunt u de professionele beslommeringen even vergeten en helpen vrienden of naasten u er opnieuw bovenop. Daarna hangt falen of slagen alleen nog af van uw inzet. In de liefde begint het jaar met perfecte samenhorigheid. Vrijgezellen moeten waakzaam zijn.

DRAAK

De euforische sfeer van de eindejaarsfeesten is helemaal weg. Op het werk is het al behoorlijk druk en thuis heeft de routine het overgenomen. Draken maken ook op andere manieren kennis met de harde realiteit. De horoscoop heeft maar één raad : kijk vooruit en blijf optimistisch. In de liefde hebt u zin om met vuur te spelen. Vrijgezellen moeten kleur bekennen.

SLANG

Het belooft een ontzettend drukke week te worden voor Slangen. Op het werk lijkt het alsof er nu veel meer van u wordt verlangd. Maar u laat zich niet uit uw lood slaan. Uw zelfvertrouwen is groot, want u beheerst de materie perfect. Bovendien bruist u van energie. In uw gevoelsleven gebeurt iets dat voer voor discussie is en zo menige avond vult. Vrijgezellen vallen voor een onbekende.

PAARD

Team spirit en een tolerante houding : dat zijn de deugden die Paarden op het werk moeten laten zien. Temeer omdat u vanaf dinsdag 7 januari de anderen zult nodig hebben om uw doel te bereiken. Als u twijfelt, aarzel dan niet om raad te vragen aan collega’s, vrienden of naasten. In uw gevoelsleven zit alles goed. Toch lijkt het nu al alsof u de gezellige kerstsfeer begint te missen.

GEIT

De eindejaarsfeesten zijn achter de rug en Geiten kampen met een gevoel van nostalgie. Het zal dan ook een paar dagen duren voor u weer in uw dagelijkse ritme komt. Donderdag 9 januari krijgt u heel goed nieuws. In uw gevoelsleven mag u uw goede voornemens voor het nieuwe jaar niet meteen laten vallen. Vrijgezellen doen er goed aan om eens andere paden te bewandelen.

AAP

De kans is groot dat Apen in deze eerste weken van het jaar van het ene feestje naar de andere receptie moeten hollen. Als u in dat geval bent, dan ervaart u dat als zeer vermoeiend en aarzelt u niet om dat ook duidelijk te maken. Neemt niet weg dat u maar beter diplomatisch blijft. In uw gevoelsleven is het rustig, bijna windstil. Daar houdt u van. Vrijgezellen moeten minder praten.

HAAN

Het wordt een leuke periode voor Hanen. Professioneel hebt u het druk, maar u slaagt er moeiteloos in om uw doel te verwezenlijken. U begrijpt immers de kunst om haarfijn te anticiperen op wat de anderen doen. In de liefde zorgt de klimmende maan voor een harmonisch gevoel. Vrijgezellen worstelen met de naweeën van een oudejaarsavondflirt.

HOND

Honden voelen zich goed in het begin van dit nieuwe jaar. Op het werk merkt u dat u meer vertrouwen krijgt. Misschien kunt u straks zelfs uitpakken met een plan dat nu al een hele tijd in de koelkast ligt. In uw gevoelsleven wordt het uitkijken. Tijdens de eindejaarsfeesten hebt u dingen beloofd die u straks wellicht niet kunt waarmaken. Dat kan tot vervelende situaties leiden.

ZWIJN

Het wordt niet makkelijk voor Zwijnen om hun verplichtingen na te komen. De feestelijke sfeer die blijft nazinderen, gooit roet in het eten. U zult zelfdiscipline en volharding nodig hebben om toch nog een paar essentiële dingen voor mekaar te krijgen. In uw gevoelsleven vindt u een plek waar u zich rustig kunt terugtrekken, ver weg van de drukte. Uw partner ziet dat helemaal zitten.

RAT 2014

Ratten zullen in het jaar van het Paard misschien wel voor een andere richting moeten kiezen. Op professioneel gebied is er sprake van nieuwe bronnen en activiteiten, maar ook van diversifiëring. Normaal zult u snel merken welke opties de beste zijn. In de liefde wordt het een jaar vol geluk, zowel voor vrijgezellen als voor wie een partner heeft.

BUFFEL 2014

Uw koppigheid laat u ook dit jaar niet in de steek. Bovendien reageert u snel en gevat op wat er in uw omgeving gebeurt. Op die manier zullen Buffels er vaak in slagen om een verloren gewaande situatie nog te redden. Wat u doet, wordt door sommige mensen in uw omgeving soms als beangstigend ervaren. In de liefde wordt het moeilijk om aan de verleiding te weerstaan.

TIJGER 2014

Tot het einde van de zomer moeten Tijgers geen grote veranderingen verwachten. U kunt rustig vasthouden aan vertrouwde waarden. Maar vanaf september zou het een en ander kunnen bewegen. De horoscoop geeft u de raad om dan vooral op uw intuïtie te vertrouwen. In de liefde mag u een harmonieus jaar verwachten, op voorwaarde dat u sterk bent en niet valt voor de verleiding.

KAT 2014

Katten mogen zich in 2014 al wat vaker op avontuur wagen dan ze gewoon zijn. Aarzel niet om voor plezier te kiezen. Op professioneel gebied is er sprake van nieuwe plannen en misschien wel van een droom die werkelijkheid wordt. Vanaf maart tot het einde van de lente hebt u het geluk aan uw zijde. In uw gevoelsleven zult u merken dat uw relatie almaar sterker wordt.

DRAAK 2014

Paarden en Draken leven niet meteen op dezelfde planeet. De kans is dan ook groot dat 2014 geen rustig jaar wordt voor uw teken. Er is sprake van sombere perioden die gevolgd worden door korte opklaringen. Alleen van mei tot juli is de hemel een hele tijd blauw. Uw gevoelsleven zal er onder lijden als u voorrang geeft aan uw professionele activiteiten.

SLANG 2014

Voor Slangen wordt het een jaar vol nieuwe uitdagingen. Er zijn ook hindernissen gesignaleerd die u het leven behoorlijk moeilijk kunnen maken. Bij de les blijven en geen risico nemen : dat zijn de gulden tips voor 2014. Op zakelijk gebied wordt de periode van april tot juli de meest vruchtbare. Uw gevoelsleven zal in het teken staan van iemand die terugkeert uit een wel heel ver verleden.

PAARD 2014

2014 is uw jaar. U hebt het geluk aan uw zijde, het hele jaar door. U bent enthousiast en creatief. U neemt ook snel de juiste beslissing. Dat betekent helaas niet dat Paarden zich alles kunnen permitteren. Uw moedige ideeën en goede voornemens zullen vruchten afwerpen, maar kunnen er ook toe leiden dat u net iets te ver gaat. In de liefde wacht u een harmonieuze relatie.

GEIT 2014

Het Paard met Hout als element heeft een heilzame invloed op Geiten. U zult zich dit jaar veel zelfverzekerder voelen. Stelde u zich vroeger vragen zodra u een beslissing moest nemen, dan zult u de knoop nu sneller kunnen doorhakken. Vooral juni/juli en oktober/november worden gunstige periodes. In de liefde belooft het een boeiend jaar te worden voor vrijgezellen.

AAP 2014

Het komende jaar is er sprake van veel nieuwe mogelijkheden voor Apen. Het ziet er ook naar uit dat u heel wat boeiende mensen zult ontmoeten. Misschien zullen er wel een aantal dingen veranderen, wellicht vooral in uw professionele leven, maar het gaat telkens om gunstige ontwikkelingen. In uw gevoelsleven zult u alleen van samenhorigheid genieten als u niet aarzelt om uw gevoelens te tonen.

HAAN 2014

Hanen moeten in 2014 roeien met de riemen die ze hebben. U moet uw geluk afdwingen in plaats van te wachten tot alles vanzelf gebeurt. Improviseren is ook geen goed idee. Bij de les blijven en nuchter oordelen, dat is wat u de komende maanden moet doen. Belangrijke keuzes neemt u bij voorkeur in het begin van de herfst. In de liefde maakt iemand nieuwe gevoelens bij u los.

HOND 2014

Honden hebben alles wat nodig is om het hoge tempo van Paarden te volgen. Het enige wat u moet doen, is uit uw schelp komen. Dan zult u in 2014 uw doel bereiken. Natuurlijk zal dat niet vanzelf gebeuren. U zult veel geduld nodig hebben, want de eerste vruchten van uw inspanningen zult u pas in de lente kunnen plukken. In de liefde geniet u van rustige vastigheid.

ZWIJN 2014

Voor Zwijnen kan het jaar moeizaam beginnen. De eerste zes maanden is er sprake van problemen, het ene al wat groter dan het andere. De kans is zelfs groot dat u met een gevoel van diepe ontgoocheling moet afrekenen. Gelukkig keert het tij in juli. Dan komt uw enthousiasme terug en haalt u uw slag thuis. In de liefde zorgt de routine in het begin van het jaar voor enige sleet.

Het energiepeil varieert van 1 ster (zwak) tot 4 sterren (uitzonderlijk hoog), met een neutrale tussenfase. Het is afhankelijk van het element dat bepaald wordt door het laatste cijfer van het geboortejaar.

0 OF 1: METAAL **

2 OF 3: WATER ***

4 OF 5: HOUT ***

6 OF 7: VUUR **

8 OF 9: AARDE NEUTRAAL

Rat: 1912, 24, 36, 48, 60, 72, 84, 96, 08.

Buffel: 1913, 25, 37, 49, 61, 73, 85, 97, 09.

Tijger: 1914, 26, 38, 50, 62, 74, 86, 98, 10.

Kat: 1915, 27, 39, 51, 63, 75, 87, 99, 11.

Draak: 1916, 28, 40, 52, 64, 76, 88, 00, 12.

Slang: 1917, 29, 41, 53, 65, 77, 89, 01, 13.

Paard: 1918, 30, 42, 54, 66, 78, 90, 02.

Geit: 1919, 31, 43, 55, 67, 79, 91, 03.

Aap: 1920, 32, 44, 56, 68, 80, 92, 04.

Haan: 1921, 33, 45, 57, 69, 81, 93, 05.

Hond: 1922, 34, 46, 58, 70, 82, 94, 06.

Zwijn: 1923, 35, 47, 59, 71, 83, 95, 07.

DOOR ANDRÉ LEMOINE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content