2011 : JAAR VAN DE KAT MET METAAL ALS ELEMENT

LIEFDE, NIEUWE PLANNEN EN SUCCES

2010, het Jaar van de Tijger, was een bewogen jaar. Maar 2011, dat in het teken staat van de Kat met Metaal als element, belooft een serenere toekomst. Omdat de Kat volgens de Chinese traditie rust inboezemt, maar ook rechtvaardigheid en grotere levensvreugde. Het Jaar van de Kat begint op 3 februari en heeft voor ieder teken iets in petto.

RAT

Ratten mogen de lat niet te hoog leggen. U moet rekening houden met de middelen waarover u beschikt. Meer zelfs : met een nuchtere en realistische aanpak zult u snel voorsprong kunnen nemen op de concurrentie. Anderzijds mag u nooit de indruk wekken dat u probeert uw collega’s te snel af te zijn. In uw liefdesleven is er sprake van enige spanning. Probeer dat snel uit te praten.

2011

Ratten die ondernemend uit de hoek willen komen, mogen nooit bij de pakken neer blijven zitten. De invloed van de Kat met Metaal als element zorgt er immers voor dat u zich geregeld op verraderlijk terrein zult moeten begeven. Gelukkig bent u niet snel tevreden en streeft u altijd naar perfectie. In uw gevoelsleven belooft de horoscoop een heerlijk jaar, op voorwaarde dat u de dingen niet nodeloos moeilijk maakt.

BUFFEL

Buffels zijn niet van plan bij de pakken neer te blijven zitten. In een omgeving waarin iedereen het iets rustiger aan wil doen, aarzelt u dan ook niet om een tandje bij te steken. Houd er rekening mee dat u op die manier kwaad bloed kunt zetten. Vooral uw rivalen kunnen daar heel moeilijk mee om. In de liefde kunt u rekenen op een partner die altijd en overal voor u klaarstaat.

2011

Voor Buffels wordt 2011 geen uitzonderlijk jaar, maar wel al heel wat beter dan het hectische Jaar van de Tijger dat bijna achter de rug is. U hebt immers een scherp gevoel voor rechtvaardigheid, en u probeert altijd de regels te respecteren. Allemaal waarden waar de Kat met Metaal als element veel belang aan hecht. In de liefde lijkt u almaar meer te willen, maar wordt u ook op uw wenken bediend.

TIJGER

Het worden drukke dagen voor Tijgers. U krijgt immers eindelijk de ruimte om uw plannen uit te voeren, en dat slorpt nu plots al uw tijd op. Gelukkig begrijpt u meer dan ooit de kunst van het onderhandelen, zodat u heel snel op de juiste bondgenoten kunt rekenen. Op het werk is promotie dan ook niet uitgesloten. In de liefde moeten vrijgezellen zich afvragen of ze bereid zijn hun vrijheid in te leveren.

2011

Tijgers geloven het komende jaar maar in één woord : actie. Het Jaar van de Kat met Metaal als element, dat vooral in het teken staat van reflectie, zal u dan ook vaak veel te kalm lijken. Dat is evenwel geen reden om sommige dingen te willen versnellen of u op onbekend terrein te begeven. In de liefde bent u zeer romantisch en trouw, en hebt u helemaal geen zin om te gaan veroveren.

KAT

Op het professionele gebied leren Katten omgaan met een nieuw concept. Dat vergt natuurlijk wel enige tijd, maar dat is niets in vergelijking met de vooruitgang die u aan het einde van de rit zult boeken. In uw liefdesleven is het een en ander serieus aan het veranderen. De horoscoop weet nog niet zeker of de uitkomst positief of negatief zal zijn. Vrijgezellen moeten nu de knoop doorhakken.

2011

Katten kunnen natuurlijk niets beter wensen dan het jaar van hun teken. In 2011 krijgt u dus carte blanche, niet alleen om het avontuur op te zoeken maar ook om eindelijk eens die plannen uit de koelkast te halen. U hebt het geluk immers meer dan ooit aan uw zijde. Enige minpuntje : soms neemt u in uw grote enthousiasme iets te veel hooi op uw vork. In de liefde is er geen vuiltje aan de lucht.

DRAAK

Als u uw doel wilt bereiken, dan moet u nu beslissen welke aanpak u zult hanteren. Verscheidene pistes volgen is immers geen goede oplossing. Op het werk moet u ook beseffen dat een zeer goede dossierkennis het verschil kan maken. Probeer dus niets aan het toeval over te laten. In uw gevoelsleven is er sprake van een paar hindernissen, maar Draken vinden voor alles snel een oplossing.

2011

Draken kunnen zich maar beter voorbereiden op een jaar met heel wat spanning. Er gebeuren ook dingen die een domper op de vreugde zetten, en er zelfs kunnen voor zorgen dat u uw enthousiasme helemaal overboord gooit. De invloed van de Kat zorgt er immers voor dat u maar met heel kleine stapjes vooruit kunt gaan. Ook in uw gevoelsleven wordt dit een jaar van aftasten en afwachten.

SLANG

U staat voor een situatie die u nog niet eerder meemaakte. Op zich is dat natuurlijk geen onoverkomelijk probleem, maar u moet wel even nadenken over de manier waarop u dit zult aanpakken. De horoscoop geeft Slangen de raad om geen risico’s te nemen, want iedereen kijkt toe hoe u het ervan af zult brengen. Uw liefdesleven biedt u een plaats waar u helemaal tot rust kunt komen.

2011

Slangen genieten van de serene sfeer die uitgaat van het Jaar van de Kat. Dat betekent evenwel niet dat u de kat uit de boom kijkt : u bent heel actief en aarzelt niet om de anderen op sleeptouw te nemen. Ondertussen gaat u nooit overhaast te werk, maar speelt u op zekerheid. U zult dan ook beloond worden voor uw inspanningen. In de liefde moet u proberen te weerstaan aan de verleiding. Vrijgezellen krijgen langzaamaan zin in stabiliteit.

PAARD

Paarden moeten het tijdens het weekend iets rustiger aan doen. Uw enthousiasme zou er immers kunnen voor zorgen dat u in een uitzichtloze situatie verzeilt. Spring ook discreet om met de informatie die u krijgt, want sommigen staan klaar om misbruik te maken van dingen die ze eigenlijk niet hoeven te weten. In uw gevoelsleven kunt u alleen uw zin krijgen als u ook echt gemotiveerd bent.

2011

U droomt van meer dan u op dit moment hebt. U wilt slagen en succes oogsten. Maar misschien hebben Paarden het in dit Jaar van de Kat nog het meest nodig om gerespecteerd te worden. En ja, dat is precies wat 2011 voor uw teken brengt. Dat betekent natuurlijk niet dat u de lat te hoog mag leggen. Langzaam maar zeker vooruitgang boeken, is de juiste aanpak. Ook in uw liefdesleven.

GEIT

Vooral in het begin van de week worstelen Geiten met een gevoel van onzekerheid. Niet helemaal ten onrechte, want het is helemaal niet uitgesloten dat u een verkeerde beslissing neemt. Denk dus heel goed en lang na vooraleer u de knoop doorhakt, vooral als het om onomkeerbare dingen gaat. In de liefde zorgt de klimmende maan voor nieuw enthousiasme en een harmonisch gevoel.

2011

Het leven van Geiten zal in 2011 heel wat aangenamer worden. Om te beginnen krijgt u niet alleen privé maar ook op het werk heel wat meer vrijheid en bewegingsruimte. Ondertussen lijkt het alsof alles in uw omgeving perfect op maat is van uw plannen, verlangens en zelfs grilletjes. In uw gevoelsleven breken heerlijke tijden aan, vooral dankzij uw partner. Vrijgezellen moeten beter communiceren.

AAP

Apen beginnen heel enthousiast aan de nieuwe week. Het is uw manier om te tonen dat uw ambitie helemaal niet is afgevlakt, maar misschien zelfs nog groter is dan eind vorig jaar. Op het werk moet u er wel voor zorgen dat uw resultaten in de lijn van die ambitie liggen. Uw gevoelsleven is een bron van energie, want uw partner en vrienden sporen u voortdurend aan om door te gaan.

2011

De invloed van de Kat met Metaal als element zal ervoor zorgen dat Apen een uitmuntend jaar beleven. Alles wat u doet of meemaakt, zal een bijzondere betekenis of plaats in uw leven krijgen. Het neemt niet weg dat u het allemaal zorgvuldig zult moeten plannen en niets aan het toeval mag overlaten. Creatief uit de hoek komen kan het verschil maken. Ook in uw gevoelsleven.

HAAN

U komt onder druk te staan. Iedereen heeft een goede reden om een beroep op u te doen. Het resultaat is dat u niet weet welk vuurtje eerst te doven, en dat u geen enkele deadline haalt. Hanen zullen dus knopen moeten doorhakken : beslissen welke dingen voorrang krijgen en wat moet wachten. In uw gevoelsleven kunt u rekenen op een partner die begrip heeft voor uw problemen.

2011

Toewijding en concentratie. Goed en lang genoeg nadenken vooraleer u een beslissing neemt : dat zijn de deugden die Hanen nodig hebben om van 2011 een succes te maken. Maar zelfs dan mag u nooit op uw lauweren rusten, want 2011 is ook het jaar waarin alles voortdurend wordt gewikt en gewogen. In uw gevoelsleven zal de zoektocht naar evenwicht niet altijd even vlot verlopen.

HOND

Honden mogen de concentratie nu niet laten verslappen. U bent natuurlijk wel met heel wat dingen tegelijk bezig, maar er is geen enkele reden waarom u uw doel niet zou bereiken. Enige voorwaarde is dat u geen verkeerde beslissingen neemt. De horoscoop geeft u daarom de raad om op uw buikgevoel te vertrouwen. In de liefde gebeurt er iets dat u flink in de war kan brengen.

2011

Men zegt wel eens dat Honden en Katten elkaar niet kunnen uitstaan, maar in de Chinese astrologie is dat helemaal niet het geval. De zachte en serene invloed van het Jaar van de Kat met Metaal als element valt best in de smaak. U krijgt immers meer dan ooit de kans om helemaal tot rust te komen. In uw liefdesleven keert de innerlijke rust nu helemaal terug, sterk genoeg om alle angsten te verdrijven.

ZWIJN

Zwijnen krijgen het in deze periode een beetje moeilijk met de routine. U probeert dan ook andere en boeiender dingen te vinden, maar dat blijkt niet altijd even gemakkelijk. Bovendien moet u rekening houden met mensen die meekijken over uw schouder, en dus wel eens kritiek zouden kunnen hebben op uw keuzes. In de liefde krijgt de magie van de eindejaarsperiode een verlengstuk.

2011

Het eerste goede nieuws is dat Zwijnen in dit Jaar van de Kat met Metaal als element voldoende tijd krijgen om op adem te komen. Maar er is dus meer : u krijgt ook de indruk dat u het einde van een cyclus beleeft, en dat er nieuwe tijden met veel meer mogelijkheden aanbreken. Ook in uw liefdesleven is er sprake van veel minder verplichtingen en beperkingen, maar meer plezier en saamhorigheid.

Het energiepeil varieert van 1 ster (zwak) tot 4 sterren (uitzonderlijk hoog), met een neutrale tussenfase. Het is afhankelijk van het element dat bepaald wordt door het laatste cijfer van het geboortejaar.

0 of 1: METAAL **

2 of 3: WATER ***

4 of 5: HOUT ***

6 of 7: VUUR **

8 of 9: AARDE **

rat: 1912, 24, 36, 48, 60, 72, 84, 96, 08.

buffel: 1913, 25, 37, 49, 61, 73, 85, 97, 09.

tijger: 1914, 26, 38, 50, 62, 74, 86, 98, 10.

kat: 1915, 27, 39, 51, 63, 75, 87, 99, 11.

draak: 1916, 28, 40, 52, 64, 76, 88, 00, 12.

slang: 1917, 29, 41, 53, 65, 77, 89, 01.

paard: 1918, 30, 42, 54, 66, 78, 90, 02.

geit: 1919, 31, 43, 55, 67, 79, 91, 03.

aap: 1920, 32, 44, 56, 68, 80, 92, 04.

haan: 1921, 33, 45, 57, 69, 81, 93, 05.

hond: 1922, 34, 46, 58, 70, 82, 94, 06.

zwijn: 1923, 35, 47, 59, 71, 83, 95, 07.

Door André Lemoine

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content