In een Jaar van de Draak staat doorgaans heel wat te gebeuren. Ook en vooral veel dingen die onvoorspelbaar zijn. Soms lijkt het wel alsof iedere dag weer een spectaculair verloop krijgt, met concrete maar ook met vluchtige dingen. De Chinese horoscoop verwacht voor elk teken iets bijzonders.

RAT

Ratten willen zo goed mogelijk aan het nieuwe jaar beginnen. U wil dat alles vlekkeloos verloopt. Onderwerpen die tot spanning kunnen leiden, zowel thuis als op het werk, probeert u te mijden. U verkiest ook eenvoudige, duidelijke oplossingen. Daarvoor moet u soms improviseren, en dat lukt best. In deze eerste weken van het jaar hebt u het nog helemaal niet druk, en dat komt uw liefdeleven ten goede.

BUFFEL

Het lijkt alsof u nog koppiger bent dan gewoonlijk. U bent in ieder geval vastberaden, u wil meer dan ooit uw doel bereiken. De vrijheid die u daarbij krijgt, komt van pas. U kunt zelf kiezen welke weg u in deze periode zult volgen. Misschien ontmoet u op die manier mensen die u later kunnen helpen. Ondertussen bloeit uw liefdeleven helemaal open dankzij de vele dingen die u samen kunt doen.

TIJGER

Tot en met donderdag 12 januari hebben Tijgers het niet makkelijk. U beweegt zich voort in een gespannen klimaat, alsof u rond een vulkaan moet lopen die ieder moment kan uitbarsten. Hou er rekening mee dat het vooral op het werk tot serieuze aanvaringen kan komen. Zo krijgt u heel wat kritiek, maar die komt vooral van mensen die alleen aan hun eigen belang denken. In uw gevoelsleven kunt u tot rust komen.

KAT

Uw drang naar zelfstandigheid is groter dan ooit. U aarzelt niet om knopen door te hakken. Laat u leiden door uw intuïtie, want die wijst bijna altijd de juiste weg. Vooral Katten die iets nieuws willen beginnen, kunnen dat in deze periode doen. U beweegt zich immers voort in een gunstig klimaat. In uw gevoelsleven is het behoorlijk druk, met niet alleen kleine conflicten maar ook verzoening en veel tederheid.

DRAAK

Het nieuwe jaar geeft u zin om sommige dingen anders aan te pakken. De horoscoop geeft u evenwel de raad om niet te hard van stapel te lopen. Alles met heel veel overleg doen, is de boodschap. Plannen, nadenken, overleggen en vooral niet aarzelen om raad te vragen aan vrienden of collega’s. In de liefde begint voor Draken een periode waarin uw verwachtingen en die van uw partner niet altijd verenigbaar zijn.

SLANG

Slangen voelen zich goed. Uw energie is zo groot dat u misschien wel te veel hooi op uw vork neemt. Als u met te veel verschillende dingen bezig bent, verliest u belangrijke details uit het oog en laat u wellicht steken vallen. De horo-scoop geeft u de raad om wat meer afstand te nemen vooraleer u een beslissing neemt. In uw gevoelsleven aarzelt u niet om sommige gewoonten overboord te gooien, en dat vinden uw naasten fijn.

PAARD

Paarden bruisen van energie. U hebt zin om er tegenaan te gaan, en dat zullen ze merken in uw omgeving. Vooral op het werk bent u niet van plan bij de pakken te blijven zitten, u wil zo snel mogelijk resultaat boeken. De horoscoop geeft u niettemin de raad om goed na te denken alvorens u een onomkeerbare beslissing neemt. In uw gevoelsleven zorgen uw initiatieven voor groot enthousiasme.

GEIT

Vooral in het begin van deze periode weten Geiten niet goed waar ze aan toe zijn. Pas vanaf dinsdag 10 januari wordt het allemaal duidelijker en hebt u de indruk dat er opnieuw structuur in uw leven komt. Op het werk komt u dan ook overtuigender uit de hoek, en zo vindt u de steun die u nodig hebt voor uw nieuwe plannen. In uw liefdeleven kunnen sommige hardnekkige gewoonten voor spanning zorgen.

AAP

Voor Apen houdt deze periode grote beloften in. Dit is dan ook een uitstekend moment om eindelijk eens werk te maken van die plannen die u lang geleden in de koelkast stopte. Er is immers sprake van nieuwe mensen die u ontmoet, en die zouden best wel eens een paar deuren voor u kunnen openen. In de liefde zorgen het begrip maar vooral de vastberaden houding van uw partner voor een gevoel van geborgenheid.

HAAN

Natuurlijk zijn de omstandigheden niet altijd ideaal, en het spreekt vanzelf dat niet iedereen klaarstaat om u te helpen. Toch moeten Hanen doorzetten. Niet alleen zitten uw ideeën goed, u hebt ook voldoende energie om uw doel te bereiken. Misschien moet u wel sneller een onderscheid maken tussen belangrijke en minder dringende dingen. In de liefde kan zaterdag 7 januari een verrassende dag zijn.

HOND

Honden zijn een beetje op zoek naar zichzelf. De voorbije weken zijn nogal hectisch verlopen, en dat heeft uw evenwicht toch wel verstoord. Profiteer van het gunstige klimaat waarin u zich voortbeweegt om orde op zaken te stellen, temeer omdat u grote plannen voor de komende maanden koestert. In uw gevoelsleven is sprake van een heuglijke gebeurtenis, of misschien iemand uit een ver verleden die opnieuw opduikt.

ZWIJN

Maandag 9 januari belooft weinig goeds voor Zwijnen. Dan gebeuren dingen die u de rest van de week kunnen achtervolgen. De horoscoop geeft u de raad om geen risico’s te nemen maar voor zekerheid en routine te kiezen. Alleen op die manier zal u zich opnieuw zelfverzekerd voelen, en volop kunnen profiteren van het positieve klimaat tijdens de laatste 48 uur van deze periode. In de liefde geniet u van een harmonieus gevoel.

RAT 2012

Voor Ratten wordt het een jaar vol verrassingen, en daar houdt u van. Een van uw grote kwaliteiten is dat u snel en gepast kunt reageren op onverwachte situaties. Uw kans op slagen is dan ook groot, vooral als u iets nieuws opstart. In uw privéleven zult u merken dat u sneller op de golflengte van uw naasten zit. Vooral de maand december wordt fantastisch.

Ideale partners : Draak, Aap, Buffel.

BUFFEL 2012

2012 wordt niet altijd even gemakkelijk om te begrijpen voor Buffels. U hebt niet altijd een verklaring voor de dingen die in uw omgeving gebeuren. U moet vooral beseffen dat dingen die u toevallig krijgt of bereikt ook weer gemakkelijk verloren kunnen gaan. Op het werk zijn inzet en doorzettingsvermogen heel belangrijk als u het verschil wil maken. Probeer ook stipt te zijn.

Ideale partners : Rat, Kat, Haan.

TIJGER 2012

Tijgers houden van het onverwachte. Ze willen emotie en krachtige gevoelens. In 2012 zult u niet op uw honger blijven zitten. U krijgt zelfs de kans om de lat nog hoger te leggen en van het grote avontuur te proeven. Een verre reis misschien, of een topprestatie in een sport die u al jaren beoefent. Op uw lauweren rusten is dit jaar absoluut geen goed plan.

Ideale partners : Paard, Zwijn, Hond.

KAT 2012

Katten wagen zich in 2012 niet aan extremen. U kiest voor routine en dingen waarmee u ervaring hebt. Het Jaar van de Draak met Water als element is u gunstig gestemd. Het zorgt ervoor dat u succes oogst zonder dat u zich daarvoor moet inspannen. Probeer het discreet te spelen, en profileer u zeker niet als de persoon die het allemaal beter weet.

Ideale partners : Tijger, Slang, Aap.

DRAAK 2012

Voor Draken wordt het Jaar van de… Draak een uitzonderlijk jaar. U kunt uw zin doen, heerlijke avonturen beleven en vruchten rapen die groter zijn dan uw inspanningen. U moet er wel over waken dat u zich niet laat verblinden door uw succes en te veel hooi op uw vork neemt. Misschien zult u iemand naast u nodig hebben om dat duidelijk te maken.

Ideale partners : Zwijn, Kat, Geit.

SLANG 2012

Slangen bekijken het de komende maanden allemaal door een filosofische bril. Daarom raakt u ook niet meteen in paniek als het er in uw omgeving soms hectisch aan toe gaat. U hebt geen nood aan aandacht of publiciteit, en dat helpt om rustig uw ding te doen. Het vergroot bovendien uw kans op succes. U beseft gelukkig ook dat u niet te hoog van de toren mag blazen.

Ideale partners : Buffel, Draak, Kat.

PAARD 2012

Paarden zijn ongeduldig, maar eigenlijk is dat niet nodig. Veel klikt als vanzelf in elkaar, soms zonder dat u zich daar enige inspanning voor getroost. Sommige problemen die u al jaren meesleept, zullen de komende maanden een oplossing krijgen. Er is zelfs een mogelijkheid om meer uit de brand te slepen dan er in zit, als u de concentratie scherp houdt.

Ideale partners : Hond, Tijger, Geit.

GEIT 2012

In het eerste trimester van 2012 moeten Geiten terughoudend zijn. Het ziet er naar uit dat u soms al te enthousiast zult reageren op nieuwe dingen die niet zo aantrekkelijk zijn als ze eruitzien. Nadenken en dan pas handelen is de boodschap. Voor uw gevoelsleven wordt het een heerlijk jaar, op voorwaarde dat u niet aanstuurt op ingrijpende veranderingen.

Ideale partners : Paard, Aap, Draak.

AAP 2012

Voor Apen brengt het Jaar van de Draak veel nieuwe en verfrissende dingen. Avonturen en situaties die u nooit eerder meemaakte, bijvoorbeeld. U begrijpt de kunst om te improviseren, en dat zal dit jaar geregeld het verschil maken tussen succes en falen. Bovendien zult u er zich mee moeten verzoenen dat u de situatie niet altijd zelf beheerst. Vertrouwen hebben in de anderen is belangrijk.

Ideale partners : Rat, Buffel, Geit.

HAAN 2012

Hanen kunnen het doorgaans goed vinden met Draken. Het Jaar van de Draak zal dan ook een harmonisch gevoel met zich meebrengen voor uw teken. U zult de lat wat hoger kunnen leggen, misschien zelfs stappen overslaan. Ook privé gaat het u voor de wind. Vrijgezellen zullen merken hoe hun verleidingskracht een absoluut hoogtepunt bereikt.

Ideale partners : Buffel, Slang, Rat.

HOND 2012

Honden en Draken zitten zelden op dezelfde golflengte. Het jaar 2012 zal uw teken dan ook niet meteen gunstig gezind zijn. U hebt het moeilijk met mensen in uw omgeving die druk doen en alles ontzettend belangrijk vinden. Bovendien verlopen nogal wat dingen niet zoals u ze gepland had. In uw gevoelsleven wordt u dan weer op uw wenken bediend.

Ideale partners : Kat, Slang, Rat.

ZWIJN 2012

Zelden was u zo vastberaden. U weet dan ook wat u wil. Moeilijke situaties en knelpunten omzeilt u gezwind, en dat zorgt ervoor dat u weinig last hebt van de minder leuke effecten van het Jaar van de Draak. U laat zich op geen enkel moment verleiden om mee te doen met het opbieden van sommige mensen in uw omgeving. In uw privéleven dienen zich geen sombere wolken aan.

Ideale partners : Tijger, Geit, Hond.

Het energiepeil varieert van 1 ster (zwak) tot 4 sterren (uitzonderlijk hoog), met een neutrale tussenfase. Het is afhankelijk van het element dat bepaald wordt door het laatste cijfer van het geboortejaar. 0 of 1: METAAL **

2 of 3: WATER ***

4 of 5: HOUT ***

6 of 7: VUUR **

8 of 9: AARDE **

rat: 1912, 24, 36, 48, 60, 72, 84, 96, 08.

buffel: 1913, 25, 37, 49, 61, 73, 85, 97, 09.

tijger: 1914, 26, 38, 50, 62, 74, 86, 98, 10.

kat: 1915, 27, 39, 51, 63, 75, 87, 99.

draak: 1916, 28, 40, 52, 64, 76, 88, 00.

slang: 1917, 29, 41, 53, 65, 77, 89, 01.

paard: 1918, 30, 42, 54, 66, 78, 90, 02.

geit: 1919, 31, 43, 55, 67, 79, 91, 03.

aap: 1920, 32, 44, 56, 68, 80, 92, 04.

haan: 1921, 33, 45, 57, 69, 81, 93, 05.

hond: 1922, 34, 46, 58, 70, 82, 94, 06.

zwijn: 1923, 35, 47, 59, 71, 83, 95, 07.

Door André Lemoine

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content