HORECA ALS ROEPING

Johan Peeters wil kwaliteit bieden op een 'laagdrempelige' manier. © MICHEL VAEREWIJCK

CATEGORIE: BRASSERIE

KEUKEN: 7

DECOR: 7

COMFORT: 6,5

SERVICE: 7

PRIJS/KWALITEIT GEPROEFDE MENU: 7

De Seefhoek is een anderhalve eeuw oude arbeiderswijk in het noorden van Antwerpen. De buurt dankt zijn naam aan de gelijknamige herberg waar Seefbier werd getapt. De volkse wijk veranderde de laatste twintig jaar van karakter door de komst van immigranten. Johan Peeters heeft zijn hart verpand aan de buurt. Jarenlang heeft hij bijgeklust in de bediening en heeft hij gespaard met de bedoeling er een eigen zaak op te starten. De Seefhoek is nog betaalbaar. Dat geldt voor jonge gezinnen met een brede visie die een huisje zoeken, en dat geldt ook voor aanstormende horecaondernemers die huiveren van de prijzen van ’t Zuid. “De Seefhoek is een sprekende buurt met een toekomst”, zegt Johan, die voelt dat hij net op tijd is ingestapt. Brasserie Duval werd ondergebracht in een majestueus pand met sierlijke art-nouveaugevel. De inrichting is aangenaam sober en sluit aan op de keukenstijl. Johan noemde zijn eethuis Duval naar de bekende kroeg die zijn grootvader in de jaren dertig exploiteerde op de hoek van de Carnotstraat. Pieter De Buysscher werd aangenomen als keukenchef. Pieter startte met Kenny Burssens het wijnrestaurant Invincible op. In Duval doet hij een beroep op correcte producten, die hij in hun waarde laat en zonder veel bombast op de borden brengt.

Wij kwamen op een koude avond, werden ontvangen door een vriendelijk meisje dat rondliep in feestjurk met ontblote schouders. Zij nam de jassen aan en wij kregen een sober gedekte tafel toegewezen. Hier wel een kaarsje en lekker brood maar geen broodbordjes. De ruimte wordt gevuld met kwaliteitsmuziek. Er wordt gekokkereld achter glas. De souschef was die avond van dienst. De baas was op de spoedafdeling, want hij was uitgegleden op het ijs. Tijdens het nagerecht stormde hij binnen met een hand in het verband.

Er waren twee voorgerechten : panna cotta van witte bloemkool met crumble van groene bloemkool, couscous, uitjes en radijs (10 euro) en een frisse, lichte bereiding rond gemarineerde zalm, komkommer, erwtjes en vinaigrette met roze pompelmoes (12,50 euro). Hoofdgerechten waren : roodgebakken vlees van wilde eend, gevuld met peperkoek, pistache en groene peper, opgediend met hamburgertje van gehakt van de bouten, kweepeer en saus met kriekbier (22 euro) en belegen rib eye van Limousinrund met karamelwitloof, peperschuim en handgesneden frieten (20 euro). Als begeleiding in het glas werd een Argentijnse Malbec 2000, Bodegas 1884, Candela geschonken. De fles kwam voor 24,50 euro op de rekening en dat was stevig doorgerekend ! Afsluiten deden wij met teleurstellende koude en compacte cheesecake (8 euro).

Info

BRASSERIE DUVAL

KERKSTRAAT 72

2060 ANTWERPEN

03 235 91 14

WWW.BRASSERIEDUVAL.BE

Open 7 dagen op 7, keuken 12 tot 22 u., drank tot 24 u.

Door Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content