Patrick Fabré probeert aan al zijn bereidingen een toegevoegde waarde te geven. Hij is vooral geboeid door het combineren van technieken en ingrediënten.

Patrick Fabré houdt zich bezig met opleidingen en project-support bij Electrabel. In zijn vrije tijd trekt hij de fitnesszaal in, fietst hij honderd kilometer of slaat hij aan het kokkerellen. De Italiaanse keuken krijgt zijn voorkeur en carpaccio’s van rauwe vis vindt hij oneindig lekker. Ook het bereiden van oesters in champagnesaus en het draaien van sorbets en het bakken van taarten met veel fruit of met chocolade behoren tot zijn specialiteiten.

Patrick is geboeid door het combineren van ingrediënten en technieken en het zoeken naar smaken die goed samengaan of elkaar aanvullen, zoals chocolade met gekonfijte sinaasappel, citroen of kersen. Voor de organisatie van een feestelijke maaltijd, zoals een kerstdiner van vijf gangen voor acht tot tien genodigden, is hij soms maanden op voorhand in de weer. De organisatie begint met het kiezen van de recepten en dan volgen de samenstelling van de shoppinglijsten en de opstelling van de timing. Patrick probeert aan al zijn bereidingen een toegevoegde waarde te geven, bijvoorbeeld door superieure producten te kiezen of door het toevoegen van ongebruikelijke ingrediënten, zoals crème van aceto balsamico of een druppel olijfolie met truffelessence. Als hij zo’n speciaal product in de winkel ziet staan, koopt hij het om er thuis mee te experimenteren. Toen zijn echtgenote verjaarde, heeft Patrick haar verrast met een Italiaans diner van vier gangen. Met de bereiding was hij twee volle dagen zoet. Wanneer hij druk aan het kokkerellen is, gaan zijn gedachten regelmatig uit naar koks van toprestaurants die het zwaar te verduren hebben wanneer zij voor een eetzaal vol gasten een à la carte-maaltijd moeten bereiden. Patrick heeft grote bewondering voor zo’n topprestatie.

Uit tijdgebrek is hij minder bezig met de dagelijkse keuken en houdt hij het in de week bij een quiche, een omelet met Provençaalse kruiden of vis met asperges. De hobbykok heeft geen kookboeken. Zijn kennis komt vooral uit culinaire tijdschriften. Komt hij een recept tegen dat hem aanspreekt, dan maakt hij het gerecht eerst na om vervolgens een eigen interpretatie te brengen. Het recept van de ravioli is een eigen creatie en de saltimbocca is een variatie op een gelijkaardig gerecht met kalfsvlees. De toast met peperkoek koos Patrick Fabré omdat dit nagerecht bewijst dat je ook op een eenvoudige manier kan uitpakken met iets origineels en lekkers.

De wijnkeuze gaat naar een rode Inycon, Nero D’Avola 2001, Rosso di Sicilia, die voor 4,68 euro te koop is bij Colruyt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content