Voor Viv Hermans is koken niet alleen een ideale manier om te ontspannen, het is ook de ultieme daad om te tonen dat je om iemand geeft.

Viv Hermans is relocation consultant. In die hoedanigheid is zij verantwoordelijk voor de opvang, begeleiding en integratie van kaderleden van multinationale bedrijven. Zij heeft contact met families afkomstig uit alle hoeken van de planeet. Het is een leuke doch arbeidsintensieve, veeleisende job. Met de expatriates ontstaat meermaals een band en dan wordt er vaak over verschillende eetculturen gepraat en worden er traditionele recepten uitgewisseld en uitgeprobeerd. Na een vermoeiende werkdag in diverse talen en met heel wat bezoeken aan huurhuizen en scholen, is koken een ideale manier om te ontspannen. In haar keuken schenkt Viv Hermans zich een glaasje wijn in en haalt zij haar messen boven om dagelijks een maaltijd van verse ingrediënten op tafel te zetten. Kokkerellen is voor haar puur genieten en na een uur is alle stress verdwenen. Zij vindt het heerlijk om met liefde eten voor anderen te bereiden. De hobbykok eet regelmatig buitenshuis, maar als ze met vrienden is, geeft zij er de voorkeur aan om zelf te koken.

Viv Hermans is een bezige bij met vele hobby’s, zoals het bijwonen van concerten en balletvoorstellingen, scrapbooking (het maken van albums met reisverslagen) en diepzeeduiken. Viv vindt het heerlijk om op zondagmiddag onderuit te zakken met een goed kookboek. Zij is een verwoed verzamelaar en trots bezitter van meer dan tweehonderd kookboeken. Viv gaat zo op in haar kookhobby dat de bekende Antwerpse restaurateur Robert Garnich (vroeger restaurant De Zeste) haar adviseerde om een eigen restaurant te openen. Voorlopig heeft zij het echter nog te druk met het opvangen van buitenlandse kaderleden.

Haar keukenrepertoire is breed en gaat van traditioneel Belgische gerechten, zoals varkenskotelet met stoemp, naar Thais of creools. Viv en haar echtgenoot eten het liefst van al mediterrane gerechten met veel zuiderse groenten en een scheutje olijfolie. Ook de voorgestelde gerechten zijn zuiders van inslag. Het recept van de tonijn is een variant van het recept waarmee Viv deelnam aan de finale van de wedstrijd Hobbykok van het Jaar. De keuze van de wijn gaat naar een Doña Beatriz Sauvignon uit Spanje, een fris geschonken wijn met een heerlijke neus van vers citrusfruit, waarbij roze pompelmoes, en een minerale, peperachtige afdronk. De wijn kost 6,27 euro bij Chacalli Fine Wines in Antwerpen (03 203 49 50, www.chacalliwines.com).

pieter van doveren . foto’s diane hendrikx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content