De vriendinnen Saskia, Colette en Siska organiseren een pastaproef: een gezellig onderonsje waarbij ieder haar favoriete pastagerecht presenteert.

S askia Deriemaeker, Colette Baré en Siska Loraine zijn vriendinnen. De hechte band tussen het trio groeide uit de gemeenschappelijke liefde voor de keuken. Vroeger kwamen de drie vrouwen bij elkaar op etentjes, die om beurten door één van de drie werden bereid. Nu koken de drie samen, dat is veel gezelliger. De gastvrouw van de familie waar het te doen is, is automatisch chef. De twee amateurkoks op locatie zijn dan de hulpjes. Deze pastaproef heeft plaats bij Saskia. Er werd gekozen voor eenvoudige gerechten met deegwaren. Het zijn creaties die tot stand kwamen door in kookboeken te bladeren en bestaande gerechten te combineren.

Saskia is reisagente en volgde vijf jaar lang avondcursus hobbykoken. Zij houdt van veel verschillende kookstijlen en het liefst van al van de Franse en Italiaanse keuken. Saskia wisselt graag af en kookt ook regelmatig van die goede oude kost. Bij het koken probeert zij de kinderen in te schakelen, want als het jong volk meehelpt in de keuken, eten ze aan tafel beter. Saskia koos voor farfalle met pesto van waterkers en raketsla. Dit vegetarisch gerecht kan naar wens uitgebreid worden met gebakken kalfsvlees.

Colette is architecte en besteedt haar vrije tijd aan sporten, reizen en koken. Zelfs de dagelijkse maaltijden bereidt zij met plezier. In de week kiest zij voor gezonde gerechten die snel klaar zijn. Om iets nieuws uit te proberen, raadpleegt zij in de weekends kookboeken, zoals het River Café Cookbook en de boeken van Jamie Oliver. Haar voorkeur gaat altijd uit naar eenvoudige gerechten, liefst zonder room. Haar keuze valt vaak op bereidingen van Italiaanse origine. Italiaanse koks verstaan de kunst om van weinig iets smakelijks te bereiden. Colette bereidt ook lekkere stoofpotjes van gevogelte of kalfsschenkel. Op de pastaproef tekent Colette voor de bereiding van penne met groenten.

Siska is stiliste van beroep en komt via haar studiowerk regelmatig in contact met voeding. Haar belangstelling voor de kookkunst is groeiende en het liefst van al maakt Siska uitheemse gerechten. Zij is vooral geïnteresseerd in de Aziatische keuken en houdt van Indische en Japanse bereidingen. Siska presenteert het recept van tagliatelle met wodka. Haar echtgenoot werkt in Rusland en komt altijd thuis met weer een nieuwe fles wodka. In de bar staat inmiddels een hele collectie. Siska wist eigenlijk niet zo goed wat zij met al die wodka moest doen. Gelukkig kwam een Italiaanse vriend over de vloer, die adviseerde om de drank in de keuken te gebruiken. Hij gaf het recept van deegwaren met wodka. De bereiding valt zo in de smaak, dat Siska het op verzoek regelmatig klaarmaakt.

Saskia is de sommelier van dienst en kiest de wijn. Zij geeft de voorkeur aan wit bij deegwaren. Het wordt een Hardys, Stamp of Australia, chardonnay semillon, die voor 185 fr. te koop is bij Colruyt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content