wat

De Zuid-Afrikaanse cosmetoloog en plastisch chirurg dr. Desmond Fernandes is de uitvinder van het Environ-gamma, verzorgingsproducten met hoge concentraties vitamines en fruitzuren. Steringrediënt is vitamine A, die beschadigde cellen herstelt, de huid dikker maakt en de collageenproductie stimuleert. Vitamines C, E en beta-caroteen zijn antioxidanten, die schadelijke vrije radicalen neutraliseren. De fruitzuren exfoliëren de huid, zodat die gladder wordt en ze de vitamines beter kan opnemen. Environ zou vooral goede resultaten boeken bij een verouderde huid, acne en andere littekens.

onze bevindingen

Een collega was nogal gewonnen voor de verzorgingsproducten van Environ, een merk dat uitsluitend in schoonheidssalons wordt verdeeld. Ik maakte een afspraak bij zo’n instituut, in dit geval Andromeda in Beigem. An De Blay werkt er hoofdzakelijk met Sothys en Environ en is enthousiast: “Het leuke is dat dit merk altijd evolueert en dat kan je helpen bij de specifieke problemen van elke leeftijd, of dat nu acne, pigmentvlekken of rimpels zijn. Door de verschillende combinaties van producten en door zelf de concentraties van de activa af te stemmen op de behoeften van de klant, kan ik een behandeling personaliseren.”

Ik kreeg een all-roundbehandeling om kennis te maken met de verschillende aspecten.

Na een grondige reiniging (precleanser, kleimasker en reinigingsgel) komen de eerste fruitzuren eraan: de tonic prikt lichtjes op mijn huid. Vooraleer me te bombarderen met haar vitaminepreparaat, brengt An een peeling aan op basis van lactaatzuur, zodat de producten optimaal kunnen binnendringen. En als u dit al griezelig vindt klinken: An dekt mijn gelaat af met gaas waar ze elektroden aan vasthecht. De fotografe vindt het geweldig – goed voor enkele spectaculaire foto’s -, maar ik ben er iets minder happig op. Wat hebben al die schoonheidsspecialisten toch met elektriciteit? Maar ik merk nauwelijks iets wanneer An het toestel aanzet, op een licht getintel na. “Door het product positief te ioniseren, krijg je een peelend effect: de huid is immers negatief geladen, zodat de onzuiverheden als het ware worden opgezogen”, legt ze uit. Het magneetprincipe met andere woorden. Na een tiental minuten smeert An het vitaminenpreparaat erbovenop en stelt ze de machine af op negatieve ionisatie, om het preparaat diepgaand te laten indringen en de huid te hydrateren.

“Je kan deze negatieve ionisatie ook combineren met sonoforese”, vertelt An. “Door de geluidsgolven kan je op bepaalde plaatsen dieper inwerken.” Ze demonstreert dat door een stukje gaas weg te knippen ter hoogte van mijn linkeroor, waar ik een pigmentvlek heb. Behalve een hoge pieptoon, ondervind ik weinig last van al die hightech die wordt losgelaten op mijn gezicht.

Daarna wordt mijn lichte neiging tot claustrofobie op de proef gesteld door een alginaatmasker met munt. Ogen en al worden ingepapt met een blauw goedje dat de huid afkoelt, hydrateert en eventuele zuurrestanten neutraliseert. Het masker voelt zalig fris aan, vooral op mijn computervermoeide ogen, en verandert snel in een flexibele rubber. Ann neemt het masker er in één beweging af en beloont me met een deugddoende massage met vitamineolie, waarbij ze schouders en nek niet vergeet. Een dagcrème sluit mijn Environ-avontuur af.

Prijs: tussen 1500 en 3200 fr., naargelang tijdsduur en behandeling.Info Environ: Tel. 02-381 29 79.

Sofie Albrecht / Foto’s Lies Willaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content