Odette kan in vrede rusten : een Belgische zakenman heeft zijn belofte gehouden en haar bistro nieuw leven ingeblazen, met toevoeging van een moderne toets. Een schitterend adres, weg van de wereld.

:: Chez Odette, Rue Principale û zonder nummer û F-08110 Williers, Frankrijk, +33 324 55 49 55, www.chez-odette.com

Niemand komt toevallig in Williers. Het dorp telt vijftien huizen en ligt bezijden de wegen die uit Florenville zuidwaarts leiden, net over de grens. Tot voor kort was er slechts de Bistrodestroisfrontières, waar DidierThierry een guignoletkirsch als aperitief bestelde of een omelet met spek ging eten als tussendoortje. Maar iedereen omschreef de herberg met de houtkachel als ChezOdette, omdat de uitbaatster een begrip geworden was. De Belg ging tijdens het weekend in het dorpje uitblazen van zijn zakenreizen, had er sinds zestien jaar een tweede verblijf en beloofde Odette op het einde van haar leven dat hij zich na haar dood over de bistro zou ontfermen.

Toen de vrouw drie jaar geleden stierf, had Didier even de tijd nodig om zijn gedachten te ordenen. Als habitué van Costes in Parijs en van TheHempel in Londen hield hij wel van een moderne toets. Stephanie, die tegenwoordig de hele week het hotel runt, zinde het idee ook en zij wilde bovendien graag het restaurant opwaarderen en de talentrijke jonge chef MiguelGiltaire (ex- Sea Grill, ex- Mosconi) aantrekken. De decoratrice France Binon zorgde voor een uitgepuurde stijl : een vloer van gepolijst beton harmonieert prachtig met eenvoudige houten tafels, waarvan sommige een zinken blad hebben. Ook de bar kreeg een verzinkte toog mee. Wie wat meer intimiteit zoekt, kan in het salon terecht, waar donkerrood overheerst en wat spaarzaam kaarslicht valt.

Sinds medio november herleeft Chez Odette achter een gevel van grijs. En om aan ieders noden tegemoet te komen, werd er zowel voor een bistro (waar de vroegere gelagzaal was) als voor een gastronomisch restaurant gezorgd. Voor wat er opgediend wordt, bestaat slechts één woord : succulent.

De kamers nemen dezelfde strakke stijl van de benedenverdieping over, met uitzondering van de oude balken en een oude kast die als pittig accent op hun plaats zijn. Een zeer platte televisie, twee oude fauteuils en een sobere werktafel vervolledigen kamer nummer één, waar we een uitzonderlijk rustige nacht onder een linnen dekbed doorbrengen. Een absolute aanrader.

Chez Odette telt zes kamers die tegen 120 en 140 euro worden verhuurd. Voor het ontbijt wordt 15 euro per persoon aangerekend. Een houten cabane met vijver wordt op enkele honderden meters gerestaureerd, voor gasten op zoek naar absolute discretie. Gesloten op dinsdag en woensdag.

Tekst Pierre Darge

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content