Wat

Aquamarijn is de naam van het beautycenter in de gewelven van het kasteel La Butte aux Bois in Lanaken-Maasmechelen. Het kasteel werd gebouwd in 1924 voor ridder Lagasse de Locht, maar sedert de jaren ’80 is het getransformeerd tot een riant hotel in Engelse countrystijl. Aquamarijn is uniek in België omdat het voor zijn schoonheidsverzorging uitsluitend producten van Shiseido gebruikt. Annex de verzorgingscabines vind je er een sauna, een Turks stoombad, en een klein maar mooi met turkooizen plavuizen betegeld zwembad (30°) met whirlpool en jetstreams. Nieuw is de Dermalife-Hydrofusion: een eivormig apparaat dat een combinatie biedt van pulserende massage, kleurentherapie, aromatherapie en/of kruidentherapie. Het Shiseido Salon Concept omvat diverse specialisaties die in te passen zijn in elk willekeurig arrangement. Wij boekten voor een eendagsverwenarrangement plus een sessie in de Dermalife-Hydrofusion.

Onze bevindingen

“Zal ik ook even uw bovenlip ontharen?” vroeg Maureen nadat ze mijn gezicht gereinigd had met foam van Shiseido, waarna ze met twee roterende borsteltjes mijn poriën grondig uitgeborsteld had. Ik heb geen snor, dacht ik verontwaardigd, zover is het nog niet gekomen. En werktuigelijk voelde ik aan die paar harde zwarte haartjes aan weerskanten van mijn bovenlip. Het was zo gebeurd, met warme was. Er bleef even een smartelijk gevoel dat Maureen wegnam met een verkoelende lotion. Vervolgens kreeg ik de nieuwe patches Eye treatment mask van Shiseido Benefiance onder de ogen geplakt. Nog iets op mijn oogleden en iets liftend op mijn gezicht en toen werd ik een poosje met rust gelaten. Heerlijk. Nadat het spul van mijn gezicht weg was, werd het nog fijner. Een gezichtsmassage waarbij ik zoetjes wegzakte in vergetelheid. Worstelend tegen de slaap, voelde ik warmte en toen ik met moeite de oogleden optilde, zag ik de handen van Maureen in een haast zegenend gebaar boven mijn gezicht zweven.

Na een lichte lunch ontsnapte ik eerst even naar de sauna, dook vervolgens het zwembad in en was voldoende opgekikkerd om het vervolg te doorstaan. Met name de Dermalife-Hydrofusion. Ik koos voor de geur van eucalyptus, infraroodgolven, een watermuziekje en stoom op 35°. Eenmaal het ei dicht – alleen mijn hoofd kwam eruit – begon het trillen, stomen, geuren en kleuren. Een half uur lang. Gek genoeg was het zo voorbij. Voor ik naar huis ging, kreeg mijn kapsel een beurt, terwijl de finishing touch bestond uit een make-up met Shiseido-producten, gevolgd door een glaasje champagne in de bar van het hotel. Ik zag er prachtig uit, klaar om naar het bal te gaan. Alleen: ik was zo ontspannen dat ik nauwelijks mijn ogen kon openhouden. Hondsmoe, alleen nog goed om in bed te kruipen. Achtenveertig uur later was het resultaat te zien: heldere huid, wallen weg. Er bleef alleen nog een afschilferend stukje huid aan mijn bovenlip.

Prijs

Een eendagsverwensessie met gelaatsbehandeling in het Shiseido Salon Concept, met lichaamspakking, massage, sauna en baden, ontbijt, lunch en afscheidscocktail in de bar kosten 5850 fr. Een Dermalife-Hydrofusion kan voor 1000 fr. ingelast worden. Anders kost die behandeling 1500 fr. Een tweedaags beauty- en gastronomie-arrangement kost 10.950 fr. op basis van 2 personen per kamer.

Aquamarijn Beauty Center van La Butte aux Bois, Paalsteenlaan 90, 3620 Lanaken. Tel. 089-72 12 86 of 089-72 16 47. E-mail: info@labutteauxbois.be

Stany Hemiger Foto’s Lies Willaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content