Categorie: gastronomie zonder stijfheid

Keuken : 8 Decor 7,5

Comfort : 7 Service : 7,5

Prijs/kwaliteit geproefde menu :7,5

Door Pieter van Doveren / Foto’s Jan Caudron

Geert Vandenhove is een kolos die zich helemaal geeft in het koksberoep en zijn liefde voor eersteklasproducten. Deze ruwe bolster met blanke pit doorzwom al heel wat watertjes. Samen met zijn kinderen Bart en Maaike opende hij in een voormalige garage Prêt-à-Manger, een eethuis met enkele tafels. In 2002 verhuisden potten en pannen naar de voormalige roepzaal van de varkensverkopers op de eerste verdieping aan het slachthuis van Hasselt. De urbanisatiewerken in de Hasseltse kanaalkom verdreven de familie naar Heusden-Zolder, waar twee jaar terug de eeuweling Oud Bolderberg werd omgetoverd tot Prêt-à-Goûter.

Het eethuis beschikt over een ruime, sfeervolle salon met open haard en zicht op een riant terras. De eetzaal ligt aan de straatkant en is het domein van dochter Maaike, die wordt gechaperonneerd door een keurige maître d’hotel. Via de doorgang naar de keuken zie je vader Geert en zoon Bart quatre-mains spelen aan de keukenpiano. Ze hebben zich tot doel gesteld om alleen met verse, hoogwaardige kwaliteitsproducten te kokkerellen. Deze producten worden met respect benaderd en met een klont-je goede boter bereid, en komen puur smakend in het bord. De spijskaart maakte plaats voor een productenkaart : vandaag is dat Bretoense tarbot van meer dan tien kilo, morgen zijn dat eerste kwaliteit Schotse mosselen. De bereidingen zijn altijd simpel, waarbij het hoofdproduct wordt begeleid door één of twee bijproducten.

Wij kozen het Menu 5 gangen (85 euro) met aangepaste wijnen (115 euro). In het glas kwam eerst een droge, fruitige Hongaarse pinot gris, Elizabeth Cuvée 2007, en in het bord kreeft, smakelijk gecombineerd met zacht gegaarde kalfskop en roomvinaigrette. Bij een Domaine Bernard, Moreau et Fils 2006 uit Bourgogne, als zuivere chardonnay, kwam in het bord aan het been gegaarde tarbot van eerste kwaliteit met spa-ghetti van courgette. Zeetong werd gecombineerd met jonge rode biet en truffel : eenvoud is het kenmerk van het ware ! Succulent vlees van Aubracrund verscheen met witloof, afgedekt met smeltende ganzenlever en aardappeltjes plattes de Florenville, waarbij het heerlijke glaasje Château La Serre, grand cru classé Saint-Emillion 2005 helemaal op zijn plaats was.

Versgedraaid tonkaijs met rode vruchten en gelei van rode vruchten en een glaasje Hongaarse Tokaji Aszu, als weelderige zoete wijn zonder kleverigheid, sloten deze smakelijke maaltijd af. Door Pieter van Doveren / Foto’s Jan Caudron

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content