HET PRODUCT IS DE STER

Chef-kok Olivier Morland kookt met eersteklas-producten waarvan hij de oorsprong kent. © MICHEL VAEREWIJCK

CATEGORIE

BISTRONOMIE

KEUKEN 7

DECOR 7,5

COMFORT 7

SERVICE 7

PRIJS/KWALITEIT

GEPROEFDE MENU 8

Selecto had vanaf de eerste dag de wind in de zeilen. Daar zijn diverse redenen voor. Eerst en vooral bevindt het restaurant zich aan een stukje Vlaamsesteenweg dat in de mode is. Eerdere nieuwkomers als Henri en Royal wisten massa’s volk te trekken. Dan is er de laagdrempelige bistronomie-formule (iets tussen bistro, taverne en gastronomisch eethuis), die inspeelt op nieuwe behoeftes en het mogelijk maakt om ontspannen en lekker te eten voor verteerbare prijzen. “Niet de chef maar het product is de ster”, proclameert de 43-jarige kok Olivier Morland. Hij selecteert eersteklasproducten, waarvan hij bij voorkeur de oorsprong kent en die hij op een relatief eenvoudige manier bereidt. Om de prijs nog verder te drukken, zijn er aantrekkelijke menuformules. Met de Duoformule kun je een voor- en een hoofdgerecht of een hoofd- en een nagerecht naar keuze selecteren van de spijskaart voor de vaste prijs van 32 euro. Ga je voor de Trioformule , bestaande uit voor-, hoofd- en nagerecht te kiezen van de spijskaart, dan betaal je 38 euro. Het is prettig dat er voor geen enkel gerecht een supplement wordt gevraagd. Wel volgt het formaat de evolutie van de aankoopprijs : hoe duurder de prijs, hoe kleiner de portie !

Selecto is van twee kanten te benaderen : vanaf de Vlaamsesteenweg, waar de glazen façade bij mooi weer wordt opengeschoven, of vanuit de aanpalende steeg, waar achter de keukendeur een intieme toog is gebouwd. Daar kun je neerstrijken om een aperitief of een glas wijn te drinken en iets te eten bestellen. Loop je door, dan kom je in de ruime eetzaal, die werd ingericht in moderne bistrostijl.

Er verschenen twee verschillende voorgerechten. Bij romige risotto van Carnarolirijst kwamen sublieme bouchot-mosseltjes, gekonfijte tomaat, krokante inktvisbeignets en broccolischeuten. Weidechampignons werden, zoals in Nice, gevuld met gehakte groenten, kalfs- en lamsvlees en parmezaankaas. De gevulde paddenstoelen gingen onder de grill en kwamen op het bord met coulis van paprika. Een ministukje griet in korstdeeg kreeg het gezelschap van met de vork geplette aardappelen, garnalen, pijpajuin, oventomaatjes en mousselinesaus met mosterd. Rundertartaar was te ver met de hand gekapt en kwam als pap uit de keuken, samen met sla, kapperbessen, goede frieten en industriële mayonaise. Afsluiten deden wij met een majestueuze île flottante of drijvend eiland van gepocheerd eiwit en bestrooid met gegrilde amandelen in vanillecrème. Dit was het echte geluk ! Wij betaalden 102 euro voor twee, een lekker flesje Spaanse Mestizaje 2009, Bodegas Mustiquillo, El Terrerazo inbegrepen, en gingen voldaan en tevreden naar buiten.

Info

SELECTO

VLAAMSESTEENWEG 95-97

1000 BRUSSEL

02 511 40 95

WWW.LESELECTO.COM

Gesloten op zondag en maandag.

Lunch 18 euro, menu’s 32 en 38 euro.

Door Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content