Het platteland omarmen in São Lourenço do Barrocal

Locatie: De oprijlaan naar het domein is omgeven door olijfbomen en kurkeiken en hoe meer je de ingang nadert, hoe sterker je het voelt: dit is een unieke plek. São Lourenço do Barrocal ligt aan de voet van het dorp Monsaraz, in het hart van de Alentejo-regio, dicht bij de Spaanse grens.

Ideaal voor: Een romantisch weekend of ontspannen wellnessverblijf, maar ook gezinnen voelen zich hier thuis.

Stijl en inrichting: Het domein ligt op een oppervlakte van 780 hectare en is al tweehonderd jaar eigendom van dezelfde familie. De witte vertrekken die vandaag de slaapkamers, wijnkelder en lobby omvatten, vormden in de negentiende eeuw een boerendorp waar vijftig families leefden van de wijn, het vee en de groenten die ze zelf produceerden. Het was José Antonio Uva, telg van de achtste generatie, die het domein met zorg liet renoveren door architect Eduardo Souto de Moura – die al de prestigieuze Pritzkerprijs won – tot het prachtige hotel dat het vandaag is. Alle kamers hebben natuurlijke materialen en kleuren.

Service en activiteiten: De ontvangst is warm en overal hangt een ontspannen sfeer. Op onze kamer ligt een welkomstbriefje klaar, naast huisgemaakte ijsthee en een typisch Portugees gebakje: chocoladesalami. De spa, met producten van Susanne Kaufmann, werd door Monocle bekroond met een Best Spa Award. Je kunt picknickmanden huren en wijnproeven, maar wij kiezen voor het zwembad, gaan paardrijden over het domein en genieten van de zonsondergang op ons terras, met een van Barrocals huisgemaakte wijnen.

Kamers: Er zijn 40 kamers, van hoevekamers tot suites en vakantiehuisjes voor gezinnen.

Eten & drinken: In het restaurant staan streekgerechten op het menu, zoals tuinbonen met aardbeien en stukjes worst. De ingrediënten komen uit de moestuin of van lokale producenten. Op de wijnkaart vooral Portugese wijnen en het ontbijt is een buffet van lokale kazen, artisanaal brood en gebak, vers fruit, yoghurt en honing die je rechtstreeks van de honingraat schraapt.

Waar voor je geld: Al na twee dagen voelen we ons deel van de familie en alleen al voor het interessante aanbod activiteiten, de uitgestrektheid van het domein en die opgeladen batterijen achteraf willen we volgend jaar terugkomen. Wie trouwplannen heeft, kan hier bovendien weleens de ideale feestlocatie vinden. Een standaardkamer voor twee personen heb je vanaf 187 euro in het laag- en 270 euro in het hoogseizoen, ontbijt, toegang tot de sauna en fietsen inbegrepen.

barrocal.pt

Het platteland omarmen in São Lourenço do Barrocal
Het platteland omarmen in São Lourenço do Barrocal
Het platteland omarmen in São Lourenço do Barrocal

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content