Tekst en foto’s Pierre Darge

De Hostellerie Saint-Hubert bestaat uit een statige manoir waarvan het oudste deel in 1830 werd gebouwd. Zeventig jaar later werd daar een ander deel aan toegevoegd door de familie Dambricourt, industriëlen uit de papierindustrie. Toen de familie het domein vijftien jaar geleden van de hand deed, begonnen de huidige eigenaars er een restaurant met vijf kamers. Waar twee jaar later nog eens vier kamers aan toegevoegd werden. “Ik werkte bij een notarisdochter en kende het huis, het zou zonde geweest zijn het te laten gaan”, herinnert de gastvrouw zich. “Ondanks het vele werk dat aan de transformatie voorafging.”

Wie op een winterse avond door het park rijdt en binnen de monumentale trap beklimt, met bovenaan wandtapijten en jachthoorns tegen de muur, gelooft zijn ogen niet. De hostellerie, die inmiddels ook op gastronomisch gebied naam en faam heeft verworven, oogt als een klein paleisje. Wie een etage verder klimt, langs het indrukwekkende brandglas met Sint-Hubertus, wordt onderweg naar de kamers een beetje ontnuchterd: het is niet al goud wat blinkt, maar de gang met de houten lambrisering vat wel perfect de sfeer van toen. Kamer nummer vier, waar we de nacht doorbrachten, bleek wel in orde en naar Franse normen zeer net en functioneel. Maar wie naar de grandeur zoekt die de trap laat vermoeden, kan beter de suite nemen, die ongemeen ruim uitvalt en helemaal bij de stijl van het huis past.

Ook het ontbijt is in orde, maar in plaats van moederziel alleen in de grote zaal te zitten, hadden we liever in één van de twee restaurantruimtes, die schitterend mooi ogen, een deel van de ochtend doorgebracht. “We serveren veel vis, en que du frais“, zegt de gastvrouw, die teleurgesteld was toen we de avond voordien geen tafel hadden geboekt omdat we Saint-Omer wilden verkennen. En om ons te overtuigen somt ze de vissoorten op waaruit we hadden kunnen kiezen: turbot, sole, bar, des crustacés, du homard et des langoustines.

De Hostellerie Saint-Hubert telt negen kamers die in prijs variëren tussen 70 en 122 euro. Voor het ontbijt wordt 8 euro per persoon aangerekend. Hostellerie Saint-Hubert, 1, Rue du Moulin, F-62570 Hallines, Frankrijk, tel. +33-321-39 77 77, fax +33-321-93 00 86.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content