HET GEHEIM VAN ZURENBORG

Chiara van Emrik. © Michel Vaerewijck

categorie: laagdrempelig huiskamerrestaurant

keuken: 7

decor: 7,5

comfort: 7

service: 7,5

prijs/kwaliteit geproefde menu: 8

Koken is een ambacht, zoals schrijnwerkerij, schoorsteenvegen of loodgieterij. Het werk wordt uitgevoerd met hoofd en handen. Over een schoorsteenveger, timmerman of loodgieter verschijnt zelden een artikel, zelfs al excelleren de ambachtslieden in hun beroep. De kok daarentegen krijgt veel media-aandacht. Koken is sexy en daar maken ook minder begaafde koks handig gebruik van. Er zijn gelukkig ook koks die integer te werk gaan en zonder kabaal een smakelijk potje koken en zo klandizie weten op te bouwen. De vrouwelijke kok Chiara van Emrik en vennoot Hans Stuer doen het op die manier. Zij geven geen ruchtbaarheid aan hun eethuis, houden de drempel bewust laag en zijn uit plaatsgebrek meestal verplicht om klanten te weigeren. De dag van ons anonieme bezoek was er echter volop plaats : het was snikheet en veel mensen hadden de koelte van een terras op de nabijgelegen Dageraadplaats opgezocht. Echt druk in restaurant Mise en Place wordt het opnieuw vanaf oktober. Mise en Place kwam op de plaats van een plaatselijk tewerkstellingskantoor en neemt de benedenverdieping in van een hoekhuis, gebouwd in eclectische stijl. Er zijn twee eetvertrekken, die niet swingend maar wel knus zijn ingericht in een stijl die past bij het gebouw. De eetkamer in het voorhuis lijkt op een Franse bistro en is geliefd bij tweeverdieners. De achterliggende eetkamer is huiselijker en warmer ingericht en krijgt de voorkeur bij mensen met tijd. Hans Stuer komt verzorgd tevoorschijn en bedient met vriendelijkheid en zonder opdringerigheid. Chiara is de chef-kok en komt zelden uit de keuken. Zij is een elegante vrouw die houdt van natuurlijke smaken, van klassieke combinaties en van lichte sausen. Het visitekaartje vormt het driegangenmenu met keuze, dat 30 euro kost en elke twee weken verandert. Ook wij kozen dit menu.

Er waren twee voorgerechten : karnemelkstampers van aardappel, grijze garnalen en Avruga-kaviaar op zure room. Maatje kwam met gehakte tomaat, komkommer, sjalot en bieslook. Er waren ook twee verschillende hoofdgerechten. Gestreepte zeebarbeel kwam met gebakken aardappeltjes en was op smaak gebracht met citroen en olijfolie. Het succulente vlees van Ardens varken was gebraden en had het gezelschap van kruidenpuree, courgette en crème van ganzenlever. De kurk ging die avond van een Kleine Zalze uit Zuid-Afrika, een elegante Pinotage, rijk aan alcohol en aroma’s (27 euro). Afsluiten deden wij met een zomers sorbet van mojito en aardbei.

Info: RESTAURANT MISE EN PLACE

DOOR VERSTRAETEPLAATS 4,

2018 ANTWERPEN.

03 294 78 77.

www.mise-en-place.be

Open vanaf 18,30 uur, zondag en maandag gesloten. Privézaaltje op de eerste verdieping. Lunch op afspraak vanaf zes personen.

Door Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content