Jong culinair talent ontdekken in binnen- en buitenland, nieuwe kooktrends, producten en adresjes detecteren en evalueren. En dat alles ook vertalen in heerlijke recepten. Dat doet onze fijnproevers.

jean-pierre gabriel

Journalist/auteur Jean-Pierre Gabriel is van vele markten thuis. Van opleiding land-bouwingenieur werkt hij nu al jaren als journalist en fotograaf, zowel voor de bladen van de Roulartagroep als voor buiten-landse magazines. Hij schreef ook al een heel boekenoeuvre bijeen. Van tuin- en interieur-boeken tot culinaire naslagwerken. Jean-Pierre reist voortdurend de wereld rond en in zijn adresboekje staan de gsm-nummers van ’s werelds grote chefs. Hij is een van de drijvende krachten achter de foodcongressen van The Flemish Primitives.

Voor dit nummer verdiepte hij zich samen met chef San Hoon Degeimbre in de Koreaanse keuken. Hij trok ook naar het Mad FoodCamp in Kopenhagen en dichter bij huis naar de moestuin van Hugo

De Ridder, leverancier van restaurant Clandestino.

veerle de pooter

Culinair journalist Veerle De Pooter weet waarover ze schrijft : Veerle was kok op het kabinet van de staatssecretaris voor Energie en Duurzame Ontwikkeling en verzorgde de backstage catering bij de Ancienne Belgique. Nu kookt ze voor het Stuk. Al meer dan tien jaar schrijft ze voor Knack Weekend en ze werkte ook mee aan talrijke culinaire boeken. Veerles achtergrond en haar liefde voor de vegetarische keuken zorgen telkens weer voor culinaire producties met zeer originele recepten. Ontdek in dit nummer haar favoriete kookboeken en de smakelijke recepten voor variaties op de klassieke wafels.

diane hendrikx

Fotografe Diane Hendrikx is gespecialiseerd in food en design. Deze herfst bracht ze twee interieurboeken uit samen met styliste Muriel Verbist : Living in Brussels en Belgische designers en hun interieur. Maar Diane is ook een begenadigde en enthousiaste foodfotografe die werkt voor verschillende magazines. In een frisse en eigentijdse stijl creëert ze stillevens om bij te watertanden. Bekijk de wafelrecepten van Veerle De Pooter en u begrijpt meteen wat we daarmee bedoelen.

SABINE LAMIROY

Voor Knack Weekend is de vaste redacteur Sabine Lamiroy Mevrouw Culinair. Zij coördineert de culinaire rubrieken en zorgt er als eindredacteur voor dat alles klopt. Meer nog, zij bewerkt de culinaire producties en artikels tot pareltjes om te lezen. Geen detail ontsnapt overigens aan haar alziend oog en dat is zeker bij de publicatie van recepten geen overbodige luxe. Sabine volgt het reilen en zeilen in de gastronomische wereld op de voet. Ook de extra edities Toprecepten vertrekken niet naar de drukkerij zonder haar goedkeuring. Ze wordt door het culinaire team op handen gedragen.

Pieter van doveren

Pieter van Doveren is medewerker van het eerste uur. Hij zorgde van meet af aan voor een hoog niveau in de culinaire rubrieken in Knack Weekend. Hij is een krak in het ontdekken van jong talent en veel chefs erkennen dat goede kritiek van Pieter een grote stap voorwaarts betekende. Nuchter en beslagen – ook Pieter heeft een koksopleiding – bekijkt hij de trends in de gastronomie. Hij is auteur van talrijke culinaire boeken en samen met Jan Van Hemeledonck samensteller van de befaamde Knack Restaurantgids. Pieter is alom gerespecteerd in de culinaire wereld. In dit nummer trok hij naar een oma/hobbykok voor een familiefeestje en polste foodies naar hun favoriete kookboeken.

willem asaert

Hij is bekend als streng maar rechtvaardig jurylid in het VTM-programma Mijn Restaurant, maar Willem Asaert is ook culinair journalist voor onder meer Knack Weekend en De Morgen en auteur van culinaire boeken. Zijn productkennis is ongeëvenaard en hij is een goede kok. Hij stond lang aan de andere kant van de barrière : hij managede restaurants en luxehotels. Nu bezoekt hij als recensent zo’n 300 restaurants per jaar.

herwig van hove

Goede wijn behoeft geen krans en dat geldt net zo goed ook voor wijnschrijvers. Professor, tv-maker, culinair journalist : Herwig Van Hove was het allemaal. Herwig schreef van bij het begin van Knack Weekend, bijna dertig jaar dus, over wijn. Hij doet dat nog steeds, met dezelfde passie en dezelfde scherpe pen. Nooit verlegen om een rake uitspraak of controverse, het resultaat is altijd een gefundeerde opinie. Soms gevreesd, maar vooral geapprecieerd om zijn onderbouwde kritieken, heeft hij vooral oog voor de lezer die hij door de wijnwereld wil gidsen. Ook in de wijnwereld kan hij op respect rekenen, getuige de Premio Consorzio del Brunello di Montalcino die hij onlangs in ontvangst mocht nemen. In dit nummer heeft hij het echter niet over wijn, maar over bier, een andere passie van hem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content